dinsdag 30 april 2019

Kòrsou di Nos Tur doet aangifte tegen Kenneth Gijsbertha, Leila Matroos-Lasten en Neysa Isenia

'Door machtsspel dat volledig uit de hand is gelopen zijn twee instanties publiekelijk te kijk gezet'

- Vanuit de CBCS-top is gevoelige informatie over Isenia naar Gijsbertha gestuurd
- 'De hele financiële wervelkolom is volledig gecorrumpeerd'


Kòrsou di Nos Tur (KdNT) heeft gisteren bij de Landsrecherche aangifte gedaan tegen minister van Financiën Kenneth Gijsbertha, president-directeur ad-interim van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) Leila Matroos-Lasten en kandidaat-minister van Economische Ontwikkeling Neysa Isenia. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 30 april 2019.

Tegenover TV Direct spreekt medewerker van de partij in de Staten, Carlos Monk, over een ‘macaber plan binnen de MAN waarbij hun eigen kandidaat-minister is benadeeld’. 'Door een machtsspel dat volledig uit de hand is gelopen, zijn twee instanties die vertrouwen en integriteit horen uit te stralen - te weten de CBCS en de minister van Financiën - nu publiekelijk te kijk gezet', aldus Monk.

Volgens Monk staan de laatste ontwikkelingen - waarbij vanuit de CBCS-top gevoelige informatie over Isenia naar Gijsbertha is gestuurd - niet los van wat er binnen de financiële wereld gebeurt. 'De hele financiële wervelkolom is volledig gecorrumpeerd', meent Monk. Als voorbeeld noemt hij fraude binnen de Girobank, maar ook de situatie bij Ennia en het onderzoek van Saffier 2 ‘binnen de Centrale Bank nota bene’.

'De laatste ontwikkelingen dragen bij aan deze corruptie en nu gaat het om handelingen van de minister van Financiën en de president-directeur van de Centrale Bank; instituten die juist vertrouwen en integriteit horen uit te stralen, hebben nu bewezen ook corrupt te zijn.'

Monk wijst erop, dat je bij het screeningsproces te maken hebt met de Wet integriteit (kandidaat)- ministers en dat de CBCS en de minister van Financiën in overtreding met artikelen 8 en 22 van deze wet hebben gehandeld. 'Maar niet alleen mevrouw Leila Matroos-Lasten en minister Kenneth Gijsbertha, maar ook de kandidaat-minister Neysa Isenia heeft zich hieraan schuldig gemaakt', zo meent Monk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten