dinsdag 30 april 2019

Baziliaanse president Bolsonaro geschokt door hoog aantal penisamputaties

(Bron foto: Polemica Paraiba)
'In Brazilië hebben we 1.000 penisamputaties per jaar vanwege een gebrek aan water en zeep'


Terwijl Brazilië's president Jair Bolsonaro niet de exacte bron noemde van het aantal penisamputaties, vertelde een woordvoerster van de Sociedade Brasileira de Urologia aan Reuters, dat het cijfer 'gebaseerd is op officiële gegevens voor penisamputaties'. 

Bolsonaro leek van streek te zijn door het feit, dat er jaarlijks meer dan 1.000 penisamputaties in het land plaatsvinden en deelde zijn zorgen met verslaggevers na een bezoek aan het ministerie van Onderwijs en beschreef het aantal als 'belachelijk en verdrietig'.

'In Brazilië hebben we 1.000 penisamputaties per jaar vanwege een gebrek aan water en zeep. We moeten een manier vinden om uit de bodem van dit gat te komen', zei de president.

Veel Twitter-gebruikers leken echter niet geamuseerd door de verklaring van Bolsonaro en bekritiseerden de president over zijn prioriteiten. Sommigen voerden echter aan, dat Bolsonaro een zeer ernstige kwestie had aangehaald.

'Praten over openbare gezondheidszorg, borstkanker, is OK. Praten over baarmoederhalskanker is OK. Bolsonaro heeft het over peniskanker, wat leidt tot amputatie en het is een grap. Tijdens mijn korte periode van geneeskunde in Sao Paulo zag ik drie gevallen van peniskanker'.


(Suriname Mirror/Reuters/Folha de Sao Paulo/Twitter/QCostaRica/Polemica Paraiba)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten