zondag 10 maart 2019

Pertjajah Luhur (PL) draagt bij 2020-verkiezingen een vrouw voor als presidentskandidate

'De vrouw is de beste econoom, zij moet met weinig geld het huishouden draaien'


De Pertjajah Luhur (PL) zal bij de komende verkiezingen een vrouw voordragen als presidentskandidate. Daarvoor zal de partij de ondersteuning van minstens zeven Assembleeleden nodig hebben. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft daarom tijdens een gisteravond gehouden partijmanifestatie te Lelydorp, in het district Wanica, opgeroepen om de PL een zodanig aantal zetels te geven, dat de partij daadwerkelijk in staat zal zijn een vrouwelijke presidentskandidaat voor te dragen. Dit bericht Starnieuws vandaag, zondag 10 maart 2019.

Hij benadrukte, dat een dergelijke voordracht alleen zal geschieden met goedkeuring van de partijstructuren en met toestemming van partijen met wie de PL eventueel zal samenwerken. Hij merkte op dat de vrouw de 'beste econoom' is.

'Zij moet met weinig geld het huishouden draaien. Het wordt de hoogste tijd dat een vrouw de leiding in het land overneemt. Wereldwijd hebben vrouwen getoond sterke leiders te zijn. Geen enkele bestaande partij is eens met het beleid van president Desi Bouterse, ook niet de nog op te richten partijen. Onder meer de VHP, de NPS en zelfs de nieuwe partijen zijn tegen het beleid van de NDP. Samenbundeling is erg belangrijk, want zonder deze bundeling zijn we nergens.'

Wat de PL betreft is die op dezelfde golflengte met al deze partijen die tegen het beleid van de huidige regering zijn. 'We hebben een middenblok opgericht, niet alleen voor PL, maar ook voor anderen die ermee eens zijn dat we een eenheid moeten vormen. Zonder die eenheid zijn we nergens', sprak de politicus.

Hij zei verder, dat de splijtzwammen van de NDP vaker hebben beweerd dat PL-parlementariër William Waidoe bij de NDP is. 'Luku pe a man de', zei Somohardjo, daarbij wijzend op Waidoe, die samen met andere PL-prominenten op de eerste rij zat en kort daarvoor ook een toespraak had gehouden.

De PL-voorzitter zei ook, dat vaak is gezegd dat de VHP met de NDP zal samenwerken. 'Dat is niet waar. NDP is geen optie. En wij allemaal die op dezelfde golflengte zijn moeten in staat zijn om de NDP te verdrijven', zei Somohardjo.

Hij is ervan overtuigd dat bij een samenbundeling deze partijen in staat zullen zijn alle zeven Assemblee-posities van Wanica binnen te halen. Dat kan echter alleen met de totale medewerking van het volk van Wanica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten