zondag 10 maart 2019

Marijke Satijo, hoofdtrainster vrouwenvoetbal Robinhood, stapt tijdelijk uit het voetbal

(Bron foto: Facebook)
Satijo verontwaardigd over wijze waarop voetbalwereld omgaat met misbruik van 15-jarige pupil van SRD

Ondanks bewijsmateriaal tegen trainer Ricardo Oehlers is hij gewoon weer actief als trainer


Marijke Satijo, hoofdtrainster vrouwenvoetbal van Robinhood, heeft in een open brief afstand genomen van de manier waarop de voetbalgemeenschap is omgesprongen met het misbruik van een vijftienjarige pupil van de vereniging Super Rich Dignity (SRD). Dit meldt de Ware Tijd vandaag, zondag 10 maart 2019. 

In de brief is een heel relaas gegeven over het begin van een drama waarbij het vijftienjarige slachtoffer zou zijn misbruikt door trainer Ricardo Oehlers die in dienst was van SRD.

Na onderzoek door de politie is de trainer aangehouden op verdenking van misbruik. De vermoedelijke dader heeft negen maanden in voorarrest doorgebracht en is intussen voorlopig in vrijheid gesteld. Vernomen wordt, dat de definitieve uitspraak van de rechter op 20 mei is.

Satijo spreekt haar diepe verontwaardiging uit dat Oehlers de draad weer heeft opgepakt bij Robinhood als trainer en zich weer heeft aangemeld bij Siso voor het volgen van de voetbalopleiding. Zij is van mening dat ondanks dat er harde bewijzen tegen hem zijn en de rechter nog een uitspraak moet doen, hij in de gelegenheid wordt gesteld zich normaal overal te vertonen.

Wat haar steekt is dat het slachtoffer is getraumatiseerd en de voetbalgemeenschap zich niet om haar bekommert. Om deze reden willen volgens Satijo ouders hun kinderen niet meer sturen om te voetballen.

De hoofdtrainster bij vrouwenvoetbal heeft daarom besloten afstand te doen van alle structuren binnen de SVB en Siso tot 20 mei, uit onvrede over de wijze waarop met de kwestie van haar pupil is omgegaan en het respectloze gedrag van sommige voetballeiders in het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten