zondag 10 maart 2019

Jaguar in dierentuin in Arizona (VS) valt selfie makende vrouw aan

Vrouw met niet levensbedreigende verwondingen opgenomen in ziekenhuis



'Het is niet de schuld van wilde dieren wanneer barrières worden overschreden'


Een vrouw is zaterdagavond aangevallen door een jaguar toen ze kennelijk probeerde een selfie te maken buiten de behuizing van de grote kat in de Wildlife World Zoo in Arizona, aldus de autoriteiten.

Shawn Gilleland, een woordvoerder van de Rural Metro Fire Department, vertelde de Washington Post zondag 10 maart 2019, dat brandweerlieden zeiden dat de vrouw, dertiger, op een hek zat om dichter bij de jaguar's behuizing te komen zodat ze een selfie met het dier kon schieten.

De jaguar wist haar arm vast te grijpen met zijn poot, en liet wonden achter, zei Gilleland. Gilleland zei dat de vrouw, die niet publiekelijk werd geïdentificeerd, naar een ziekenhuis werd gebracht met verwondingen die niet levensbedreigend waren.


Vertegenwoordigers van Wildlife World Zoo zeiden in een verklaring, dat een gast gewond was geraakt door een vrouwelijke jaguar in de dierentuin in Litchfield Park, niet ver van Phoenix.


Ambtenaren zeiden, dat de aanval wordt onderzocht, maar merkten op dat het dier op geen enkel moment buiten haar omheining was geweest. 'Begrijp alsjeblieft waarom er barrières worden gelegd', tweette ambtenaren. 'Vanavond zenden we gebeden naar de familie.'


Op zondag drong de president van de Humane Society of the United States er bij dierentuinen op aan 'een hogere standaard te stellen om mensen te beschermen en dieren vanaf een veilige afstand te respecteren.' 'Mensen krijgen het verkeerde idee dat wilde dieren benaderbaar zijn', zei Kitty Block in een verklaring.

Wildlife World Zoo and Aquarium huisvest meer dan 600 soorten en het aquarium heeft meer dan 75 soorten, waaronder pijlstaartroggen, pinguïns en haaien, volgens de zoo's Facebook-pagina.

Dierentuin eigenaar Mickey Ollson vertelde AZFamily.com, dat dierentuinmedewerkers zullen bekijken of er meer barrières moeten worden aangebracht om gasten weg te houden van de dieren. Op zondag verzekerde de dierentuin mensen dat 'er niets met onze jaguar zal gebeuren.' 'Ze is een wild dier en er waren goede barrières om onze gasten veilig te houden', twitterde de dierentuin. 'Het is niet de schuld van wilde dieren wanneer barrières worden overschreden.'



(Suriname Mirror/The Washington Post/Twitter/CNN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten