vrijdag 7 december 2018

President Bouterse koopt eerste kaartje voor 'The King returns to his jungle’ met Tyrone Spong

(Bron foto: NII)
'Dit is het moment waarop wij de eenheid van Suriname kunnen demonstreren'

Bouterse wil met Spong dat Suriname internationaal goed voor de dag komt


President Desi Bouterse heeft woensdag 5 december 2018 in het presidentieel paleis het eerste toegangskaartje gekocht voor het internationaal boks evenement ‘The King returns to his jungle’ op 21 december met in het hoofdgevecht  Tyrone ‘The King of the Ring’ Spong die zijn ‘World Boxing Council Zwaargewicht titel’ gaat verdedigen. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Bouterse roept het publiek op om Spong aan te vuren tijdens zijn gevecht. 'Dit is het moment waarop wij de eenheid van Suriname kunnen demonstreren. Wij als Suriname gaan weer een geweldige prestatie leveren om als jong land op zo een niveau zo een geweldig sportevenement te organiseren. Ik hoop dat onze Surinamers zoveel als mogelijk deze jonge Surinamer in het belang van hem, maar meer in het belang van de eenheid van dit volk zullen ondersteunen.'

De president ziet dit als een gelegenheid om geschiedenis te maken en te tonen dat wij ook hoogtepunten kunnen bereiken op dit niveau. 'De wereld gaat naar Suriname kijken. We zullen ons zelf moeten verkopen met dit evenement.'

The King of the Ring lost met dit internationaal gevecht op Surinaamse bodem zijn belofte aan president Bouterse in. Voor Spong staat er met deze bokspartij heel veel op het spel, omdat hij altijd voor 'eigen' publiek heeft willen vechten.

Hij zal het opnemen tegen Pedro Otas, nummer 2 zwaargewicht kampioen van Brazilië. The King of the Ring heeft in 2015 zijn intrede gedaan in professioneel boksen en heeft al twaalf gevechten achter de rug en allemaal gewonnen met knock-outs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten