vrijdag 7 december 2018

Man (33) veroordeeld tot 8 maanden cel voor aanranden 14-jarig nichtje

Advocaat: 'Het gaat om handelingen van een man die laat in de avond stomdronken thuis kwam'


Een 33-jarige man is gisteren veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 16 maanden voorwaardelijk voor aanranding van een 14-jarig nichtje van zijn vrouw. Hij heeft het meisje betast aan haar geslachtsdeel, billen en borsten. Hoewel het meisje beweert dat de oom ook haar ondergoed heeft uitgetrokken, haar heeft ‘gevingerd’ en geprobeerd heeft te verkrachten, is het bewijs daartoe niet geleverd, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 7 december 2018.

Volgens advocaat Oscar Koulen gaat het om handelingen van een man die laat in de avond stomdronken thuis was gekomen. Hij liep naar zijn kamer, sprong gelijk op het bed en greep direct de billen van de vrouw die naast hem lag, denkende dat het zijn vrouw was. Tot zijn schrik bleek echter dat het het 14-jarig meisje was, die tijdens het kijken naar de televisie in slaap was gevallen op het bed. Hij sommeerde het meisje gelijk uit de kamer te gaan.

'Alcohol is geen vriend van de mens, maar is de vijand van de mens. Alcohol laat mensen dingen doen wat ze normaliter niet zouden doen', benadrukte de advocaat in zijn pleidooi. Hij voerde voornamelijk een strafmaat verweer, omdat hij ook de handelingen van zijn cliënt niet goed wenste te spreken. Volgens hem moet echter wel gekeken worden naar de omstandigheden van het geval.

De advocaat vindt ook dat de vrouw van de man mede-debet is, indien zij het meisje toestemming heeft gegeven om op het bed te gaan liggen.

'Ik geloof niet dat u zich heeft vergist. Het is zo'n ongeloofwaardig verhaal', stelde de rechter bij het motiveren van het vonnis. Volgens de rechter is de man doorgegaan door enkele dagen later weer dronken thuis te komen. Hij nam het slachtoffer toen naar een andere kamer en hier is waar zij elkaar kusten en de verdachte haar borsten betastte. Hoewel het meisje beweert dat zij hierna is verkracht, ontkent haar oom dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten