vrijdag 7 december 2018

Kuldipsingh Port Facility (KPF) wil een wastemanagementfaciliteit bouwen op haventerrein Dijkveld

(Bron foto: Kuldipsingh)
Districtsraads- en resssortraadsleden tegen faciliteit in dichtbevolkte woonomgeving als Dijkveld


De Kuldipsingh Port Facility (KPF), onderdeel van de Kuldipsingh Group, wil een wastemanagementfaciliteit bouwen. Deze faciliteit moet komen op Dijkveld, op het terrein van de haven van dit bedrijf aan de Sir Winston Churchillweg, zo bericht het Dagblad Suriname vrijdag 7 december 2018. 

Het doel van dit project is om op een milieuvriendelijke manier afval afkomstig van het boorplatform te transporteren, door middel van een boot naar de haven van Kuldipsingh. Hierna zal het afval worden uitgeladen en verwerkt op deze faciliteit. De faciliteit omvat onder andere een verbrandingsoven, een processing area, een wash bay en een waste staging area.

Op dit moment is de aanvraag tot het verkrijgen van een vergunning voor deze afvalverwerkingsonderneming bij de regering.

Het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) eist ook een milieu- en sociale effectenanalyse hiervoor. Momenteel doet een ingenieursbureau dit onderzoek, waarin ook de bewoners in de omgeving geconsulteerd zullen worden.

De districtscommissaris en enkele districtsraads- en ressortraadsleden zijn al voorgelicht. Vernomen wordt dat de districtscommissaris meer informatie wil over dit project, terwijl de districtsraads- en ressortraadsleden in feite tegen zo’n faciliteit in een dichtbevolkte woonomgeving als Dijkveld zijn.

Naast de milieu- en sociale effectenanalyse, komen er ook nog andere onderzoekingen aan te pas door de desbetreffende organisaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten