vrijdag 7 december 2018

Drie Nederlandse militairen aangehouden op Curaçao voor veroorzaken ongeval met letsel, hit & run en valse aangifte

Indien voldoende bewijs aanwezig is worden de militairen spoedig van Curaçao verwijderd


Afgelopen zondagochtend rond half vijf heeft op de Santa Rosaweg een verkeersongeluk plaatsgevonden waarbij de bestuurder van de aangereden auto licht gewond is geraakt. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeluk reed hierna door (hit & run). 

De gehuurde auto werd kort hierna op de oprit van een tuin achtergelaten, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vandaag, vrijdag 7 december 2018, in een persbericht.

De volgende ochtend heeft vermoedelijk de veroorzaker van het ongeval een valse aangifte van diefstal van de auto bij de politie gedaan. Het betreft drie  strafbare feiten, te weten veroorzaken ongeval met letsel, verlaten plaats ongeval en doen van valse aangifte.

Naast de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval, zaten twee andere personen in zijn auto, alle drie Nederlandse militairen. Zij werden vandaag in de loop van de dag op last van de zaaksofficier van het OM Curaçao door de Koninklijke Marechaussee (KMar) aangehouden. Dit in afwachting van verder onderzoek.

De verdachte H.E. (1991) is huurder van het voertuig en ook de aangever van de diefstal. De andere twee verdachten zijn B.E.G. de J. (1997) en H. v/d V. (1992).

Indien voldoende bewijs aanwezig blijkt te zijn, worden de militairen spoedig van Curaçao verwijderd en terug naar Nederland gestuurd waar de verdere vervolging zal plaatsvinden. Zij zijn momenteel op Curaçao in verband met een militaire oefening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten