woensdag 12 december 2018

Hoger beroep Gerrit Schotte, Curaçao, tegen vervallenverklaring van zijn Staten-lidmaatschap

Totdat er een onherroepelijke uitspraak is in de zaak kan Schotte niet worden vervangen


Gerrit Schotte heeft hoger beroep ingesteld tegen de vervallenverklaring van zijn lidmaatschap in de Staten. Dat zegtt Statenvoorzitter William Millerson (PAR) vandaag, woensdag 12 december 2018, in het Antilliaans Dagblad. Totdat er een onherroepelijke uitspraak is in deze zaak, kan Schotte niet worden vervangen. Dat betekent dat de vervanging - hetzij door Juniël Carolina of door Charetti Eduarda - waarover al geen consensus was bereikt binnen de partij, tijdelijk ‘on hold’ is gezet. 

Hiermee heeft Schotte vanuit gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) tijd gewonnen.

In een brief van 10 december 2018 gericht aan Konseho Supremo Elektoral meldt Statenvoorzitter Millerson het Hoofdstembureau, dat Schotte op de grond van artikel 2 van de Landsverordening vervallenverklaring lidmaatschap Staten hoger beroep heeft ingesteld.

'Vervanging van degene die heeft opgehouden lid van de Staten te zijn, is ingevolge artikel 3 van de genoemde landsverordening pas aan de orde nadat een onherroepelijke uitspraak is gedaan ter zake het ingestelde hoger beroep', aldus de voorzitter van het parlement. 'Ik vertrouw erop u hiermede voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd.'

Het is vandaag precies een week geleden, dat Schotte zich meldde bij SDKK om zijn gevangenisstraf van drie jaar voor onder andere ambtelijke corruptie uit te zitten. Op 27 november 2018 deed de Hoge Raad in Den Haag uitspraak in de zaak Babel, waarmee het lot van de voormalige premier van Curaçao werd bezegeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten