woensdag 12 december 2018

2000 Jaar oude begraafplaats in Peru ontdekt waar van de doden voeten zijn afgehakt om de botten in kettingen te veranderen...

In Peruaanse pre-Spaanse culturen verwijderde men vaak botten uit doden om ze te gebruiken als sieraden


Archeologen hebben een bizarre begraafplaats ontdekt die vermoedelijk 1700 jaar oud is, waar van de doden de voeten werden verwijderd, zodat de botten als medaillons konden worden gebruikt. De wetenschappers ontdekten 32 graven in het El Chorro-complex in het district Pomalca, Peru, dat overblijfselen uit de pre-Spaanse Moche- en Lambayeque-culturen bevat. 

Het team heeft naar verluidt ook 60 grote urnen ontdekt, bedekt met dekens die de resten van alpaca's, lama's bevatten en cavia's. In de 32 graven werden 16 lichamen gevonden met de beenderen van hun voeten verwijderd, wat gebruikelijk was in de Moche-cultuur.


Lokale media berichten dat veel van de overblijfselen die geen voeten meer hadden van kinderen waren. Sommige graven bevatten ook weefgetouwen en instrumenten om textiel van been te maken.

De Moche-cultuur ontwikkelde zich tussen de jaren 100 en 700 na Christus en het hoofd van het project in El Chorro, Edgar Bracamonte, zei dat deze begraafplaats van de laatste jaren van de Moche-cultuur was tot het einde van de Lambayeque-cultuur, die tussen ongeveer 750 en 1375 na Chr. haar basis had wat nu de noordkust van Peru is.

Van de 32 graven behoren er 23 tot het einde van de Moche-cultuur en negen tot de Lambayeque-cultuur. Veertig van de keramische urnen worden verondersteld voor huishoudelijk gebruik te zijn gebruikt, en werden samen met objecten zoals metaal en lepels van beenderen ontdekt die werden gebruikt in feesten voor de doden en andere ceremonies.


(Suriname Mirror/Diario Correo/The Irish Sun/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten