donderdag 11 oktober 2018

Pauletta, fractievoorzitter PAR: 'FEFFIK krijgt een dikke nul voor good governance' - Curaçao

'Elke dag dat FEFFIK zijn deuren opent, lekt het opleidingsinstituut geld en maakt het schulden'


'Wanneer gesproken wordt over good governance, krijgt FEFFIK een dikke nul.' Dat waren de woorden van Ana Maria Pauletta, fractievoorzitter van de PAR, tijdens de Statenvergadering over het noodlijdende opleidingsinstituut. 'Elke dag dat FEFFIK zijn deuren opent, lekt het opleidingsinstituut geld en maakt het schulden.'

Ludwig Alberto, sinds 2013 de interim-directeur van FEFFIK (Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon), gaf een uitvoerige presentatie over de inkomsten en uitgaven van het opleidingsinstituut, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 11 oktober 2018.

In de presentatie werd ook aandacht besteed aan de schulden van FEFFIK en het beleid dat gevoerd wordt.

Ook aanwezig tijdens de vergadering waren Kenneth Bremer, vicevoorzitter Abvo (Algemene Bond van Overheidspersoneel), Darius Plantijn, voorzitter onderwijsvakbond Sitek (Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou), en een leerling die de leerlingen van FEFFIK vertegenwoordigt.

FEFFIK geeft maandelijks 457.000 gulden uit, terwijl het aan subsidie – na inhouding van bepaalde schulden die door de regering zijn voorgeschoten – ‘slechts’ 368.000 gulden ontvangt. 'Maandelijks komt de organisatie 89.000 gulden tekort en jaarlijks 1 miljoen gulden', aldus Alberto tijdens zijn betoog. FEFFIK geeft iedere maand 208.000 gulden uit aan het nettosalaris van personeelsleden; 69.000 gulden aan afdrachten aan derden zoals Guardian Group, Ennia en het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), en 16.000 gulden per maand aan ziektekostenverzekering. Dan komen er nog de kosten voor de betaling van de AOV-premie, loonbelasting, huisvestingskosten, kantoorkosten, beveiligingskosten, Selikor, Aqualectra, UTS, Digicel en andere onkosten bij.

Het opleidingsinstituut heeft grote schulden bij verschillende instanties waaronder APC, de Ontvanger, Guardian Group, Ennia, SVB en aan eigen werknemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten