donderdag 11 oktober 2018

Aangehouden agent overlijdt plotseling in cellencomplex politiebureau

Agent was 9 oktober met twee andere collega’s ingesloten in drugsdeal-zaak Stolkertsijver


Het  Korps Politie Suriname bericht vandaag, donderdag 11 oktober 2018, dat een 32-jarige arrestant, politieman Vikaash Bechan, vanochtend is overleden. De deuren van de cellen werden, zoals gewoonlijk, vroeg geopend voor de arrestanten om te gaan baden.

Vikaash liep zijn cel uit om te gaan baden en zakte plotseling in elkaar. Politieambtenaren schoten hem te hulp en schakelden via de Centrale Meldkamer een ambulance in. Het ambulancepersoneel constateerde, dat de arrestant geen teken van leven meer vertoonde. Een ingestelde arts stelde de dood vast. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam voor obductie in beslag genomen.

Vikaash was dinsdag met twee andere collega’s ingesloten op verdenking van mishandeling, overtreding van de Wet Verdovende Middelen en dwang door ambtenaar.
Bechan was gestationeerd op de politiepost Nieuw Amsterdam. De kwestie kwam aan het licht toen de bestuurder van het voertuig waarin de drugs zijn gevonden aangifte deed. Bij politiecontrole te post Stolkertsijver was 10 kilo cocaïne gevonden in het voertuig.

De drie politieambtenaren hebben vervolgens 5 kilo voor zichzelf gehouden en voor het andere deel  moest 3.000 euro worden betaald om het terug te krijgen.

De chauffeur heeft verklaard dat hij bij zijn aanhouding is mishandeld, waarvan hij aangifte heeft gedaan te Nieuwe Haven. De vrouw van wie de drugs volgens de chauffeur zou zijn is nog spoorloos.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Onderzoek Personele Zaken (OPZ) binnen het Korps Politie Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten