vrijdag 31 augustus 2018

Prijsafspraken tussen regering Venezuela en bedrijven voor huishoudelijke- en persoonlijke hygiëne-producten

'Dit is zeer belangrijk nieuws voor de stabiliteit van de economie en prijsstabiliteit'


De Venezolaanse regering en verschillende bedrijven hebben donderdag 30 augustus 2018 overeenstemming bereikt over prijzen van acht huishoudelijke- en persoonlijke hygiëne-producten, zei een Venezolaanse ambtenaar. 'Dit is zeer belangrijk nieuws voor de stabiliteit van de economie en prijsstabiliteit', vertelde Tareck El Aissami, minister van Venezuela's nieuw opgerichte ministerie van Industrie en Nationale Productie, op een persconferentie. 

De producten omvatten bleekmiddel, poedervormig wasmiddel, deodorant, handzeep, tandpasta, toiletpapier, maandverband voor dames en zeep.

Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, Grupo Farma uit Venezuela, Cacique Maracay en Alimentos Polar zijn enkele van de bedrijven die de overeenkomst met de regering hebben ondertekend om prijzen te reguleren. De regering is ook op zoek naar zeven andere producten die in de komende paar dagen zullen worden onthuld, zei El Aissami, die ook de 'vicepresident van de economie' van Venezuela is.


In juni kondigde de Venezolaanse president Nicolas Maduro 'een gedeeltelijke en grondige vernieuwing' van zijn kabinet aan, waarbij hij prominente politica Delcy Rodriguez tot zijn vicevoorzitter aannam om El Aissami te vervangen. 'We vragen de mensen om er uit te gaan en deze lijst te verdedigen en te vechten tegen de speculanten wiens bedoeling het is om deze overeenkomsten te verdraaien', zei hij.

Vorige week heeft de regering de overeengekomen prijzen vrijgegeven voor 25 basisvoedingsmiddelen, die deel uitmaken van het economische herstelprogramma van Venezuela, om de toegang tot deze producten na een ernstig tekort te garanderen.

De Venezolaanse regering neemt momenteel maatregelen om de economie van het land te stabiliseren en valuta te devalueren en onder andere de ongebreidelde inflatie te beteugelen. De laatste officiële inflatiecijfers van Venezuela zijn momenteel niet beschikbaar en de Centrale Bank rapporteerde dat de inflatie in 2016 274,4 procent zou bedragen. Economen bij het Internationaal Monetair Fonds geloven dat de inflatie van het land dit jaar extreem hoog zou kunnen blijven.

(Suriname Mirror/El Diario de Guayana/Xinhua/El Universal/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten