vrijdag 31 augustus 2018

EBS erkent dat op vele plaatsen de straatverlichting niet optimaal is

(Bron foto: NII)
Met straatverlichtingsproject kan EBS in 2019 huidige infrastructuur van LED-verlichting voorzien

EBS werkt nu aan project 'Rehabilitatie distributienetwerk binnenstad'


Door de gebrekkige financiën is de EBS (NV Energie Bedrijven Suriname) niet altijd in staat geweest om tijdig de nodige onderhouds- en vervangingsinvesteringen te doen. De jarenlange achterstand heeft erin geresulteerd dat in sommige delen van de stad en district het distributienet zelfs volledig moet worden vervangen voor een optimale distributie. 

De EBS erkent, dat op vele plaatsen de straatverlichting niet optimaal is. Als bedrijf heeft dit haar aandacht, derhalve heeft zij onder andere hiervoor financiële middelen aangevraagd bij de Caribbean Development Bank (CDB). Het is een lange weg geweest vanaf het indienen van het project voor straatverlichting, maar het einde is inzicht, zo bericht donderdag 30 augustus 2018 het Nationaal Informatie Instituut, NII. De financieringsinstelling heeft het project goedgekeurd.

Met dit straatverlichtingsproject zal de EBS in staat zijn de huidige infrastructuur van LED verlichting te voorzien. De EBS hoopt aan het eind van het 1e kwartaal van 2019 te kunnen starten met de uitvoering van dit project dat 12 maanden zal duren.

Thans maakt het bedrijf zich sterk voor het project 'Rehabilitatie distributienetwerk binnenstad'. Voor de EBS zal dit project een toegevoegde waarde hebben in technisch, operationeel en financieel opzicht. Vooral voor het omlaag brengen van het aantal storingen, een kortere storingsduur en een vrijwel onderhoudsvrij elektriciteitsnetwerk.

In maart 2018 is de EBS gestart met de uitvoering van het project welke is uitgezet voor 3 jaar. Binnen dit project zijn 34 straten in de binnenstad opgenomen te weten:
Zwartenhovenbrugstraat (tussen de Drambrandensgracht en de Molenpad)
Van ’t Hogerhuysstraat (tussen het Molenpad en de Willem Campagne straat)
A. Pengelstraat tot de H. Arronstraat (tussen de Stoelmanstraat en J. A. Pengelstraat). 

Voor de eerste fase (2018) zijn 11 straten opgenomen te weten: 
Steenbakkerijstraat 
Jodenbreedestraat 
Maagdenstraat 
Domineestraat 
Waterkant (tussen de Jodebree- en Dr. Sophie Redmondstraat straatverlichting masten) 
Nassylaan 
Zwartenhovenbrugstraat (tussen de Anton De Komstraat en Molenpad) 
Van’ t Hogerhuysstraat (tussen Molenpad en Kankantriestraat) 
Koningstraat 
Molenpad 
Gemenelandsweg (tussen de Zwartenhovenbrug- en J.A. Pengelstraat) 

Binnen deze operatie zullen 140 oude ijzeren masten worden vervangen met nieuwe galvaanmasten, 10,000 meter oud aluminium draad wordt gesloopt en gebouwd, meer dan 140 straatverlichtingsarmaturen worden aangepast of overgezet, 1600 huisaansluitingskabels en 30 opstijgkabels worden gefatsoeneerd, en 140 mastvoeten worden geconstrueerd. De bruikbare delen van de uitgewisselde materialen worden weer opgenomen voor weder gebruik en de rest zal als scrap worden verkocht.

Aan de gemeenschap die zich langs de genoemde wegen zullen begeven, vraagt de EBS om rekening te houden met de werkzaamheden die daar plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten