zaterdag 4 augustus 2018

Nederland past reisadvies voor Suriname aan

'In Suriname komt (gewelddadige) criminaliteit voor'

'Vaak gaat het om incidenten en is het geweld niet specifiek gericht tegen toeristen'

 
Nederland heeft het reisadvies voor Suriname donderdag 2 augustus 2018 aangepast. Dit na aandringen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat een protestnota had gestuurd over deze kwestie, zo beweert althans het ministerie in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut. 

'Aan de Nederlandse autoriteiten is duidelijk gemaakt, dat de veiligheidssituatie in Suriname onder controle is en dat daartoe alle maatregelen getroffen zijn ten einde deze op duurzame wijze te garanderen.'

De tijdelijk zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade in Suriname zou donderdag een nota hebben overhandigd aan de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, ambassadeur Luziano Truideman, waarin met name melding wordt gedaan over de actualisatie van het reisadvies.

Op de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat, dat het reisadvies opnieuw is beoordeeld op 2 augustus. De rubriek ‘criminaliteit’ is bijgewerkt:


Op de bewuste webpagina is nog steeds een kaart van Suriname te zien waarop het Tigrigebied in het diepe zuidwesten niet is meegenomen binnen de landsgrenzen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten