zaterdag 4 augustus 2018

Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen

(Bron: Twitter)
Patrick Kluivert wordt zijn assistent...


Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen. De 42-jarige trainer neemt Patrick Kluivert mee als assistent. Dat heeft de Kameroense minister van sport Pierre Ismael Bidoung Mpkatt vandaag, zaterdag 4 augustus 2018, aangekondigd op een persconferentie. Details van het contract worden in een later stadium bekend.

Seedorf moet de opvolger worden van Hugo Broos, aan wiens periode als bondscoach eind 2017 een einde kwam. De Belg lag regelmatig overhoop met Kameroenese spelers, waaronder Ajax-doelman Andre Onana. Sindsdien nam oud-international Rigobert Song de honneurs waar.


Seedorf en Kluivert gaan het roer dus overnemen bij de Afrikanen, die zich niet plaatsten voor het WK in Rusland. Kameroen organiseert volgend jaar het toernooi om de Afrika Cup, maar doet wel gewoon mee in de kwalificatiereeks.


In september staan de eerste duels gepland met de Comoren en Malawi.

Afgelopen seizoen stapte Seedorf in bij Deportivo de La Coruña, dat onder zijn leiding geen handhaving in de Primera Division kon bewerkstelligen. Vervolgens kwam er een einde aan de samenwerking tussen de Spanjaarden en de oud-international. Daarvoor was hij trainer van het Chinese Shenzhen FC en AC Milan.


Kluivert was tot vorige zomer technisch directeur van Paris Saint-Germain en was daarvoor actief als jeugdtrainer bij Ajax, bondscoach van Curaçao, assistent-trainer van Louis van Gaal bij Oranje, trainer van Jong FC Twente en assistent-trainer van NEC. De bond en de twee Nederlandse hoofdrolspelers hebben de deal nog niet bevestigd.


(Suriname Mirror/AfricaNews/VI/Twitter/Journal du Cameroun)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten