zaterdag 4 augustus 2018

Nederland dient twee rechtshulpverzoeken bij Suriname in inzake in beslag genomen euro's

Procureur-generaal Baidjnath Panday: 'Uitvoering zal worden gegeven aan rechtshulpverzoeken'


Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie heeft twee rechtshulpverzoeken ingediend bij minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Het gaat om de in beslag genomen 19,5 miljoen euro van Hakrinbank, De Surinaamsche Bank en Finabank. De geldzending is uitgevoerd door de Centrale Bank van Suriname (CBvS). 

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday bevestigt vandaag, zaterdag 4 augustus 2018, op Starnieuws, dat hij gisteren van minister Getrouw de twee rechtshulpverzoeken heeft ontvangen over de geldzending door CBvS.

'Aan het Openbaar Ministerie is gevraagd om het nodige te verrichten, hetgeen betekent dat uitvoering zal worden gegeven aan de rechtshulpverzoeken', zegt de procureur-generaal. Inhoudelijk kan Baidjnath Panday nog geen informatie geven. 'De verzoeken dienen namelijk getoetst te worden aan de Surinaamse wetgeving, alvorens inhoudelijk hieraan te kunnen voldoen.'

Beide verzoeken hebben te maken met de geldzending door CBvS. Er is ook een geldzending van ruim 4 miljoen euro van de Republic Bank door de douane in Nederland aangehouden. Dit geld is nog niet vrijgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten