donderdag 5 juli 2018

Stakend personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis weer aan het werk

Srd 2 miljoen is nu gestort op de rekening van het ziekenhuis


Het stakend personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis heeft het werk hervat. Zoals beloofd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid is vanmorgen, donderdag 5 juli 2018, Srd 2 miljoen gestort op de rekening van het ziekenhuis. Dit bevestigt algemeen directeur Manodj Hindori op Starnieuws. 

'Er is gelijk een aanvang gemaakt met de uitbetaling van de achterstallige vakantiegelden en overige toelagen. Het bondsbestuur heeft mij zojuist geïnformeerd dat het personeel het werk per direct heeft hervat. De situatie in het ziekenhuis is hiermee genormaliseerd. Het personeel staat weer helemaal paraat om de patiënten van het ziekenhuis van de nodige zorg te voorzien', zegt Hindori.

Zowel de bond als de directie zijn blij dat de regering, door tussenkomst van minister Elias, snel heeft ingespeeld op de acute nood van het ziekenhuis en dat er gelijk concrete financiële steun is geboden.

Vandaag heeft de bond nog een petitie aangeboden aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons.

De bond en de directie hebben afgesproken om volgende week weer bijeen te komen om de actie te evalueren en om samen na te gaan wat de verdere ontwikkelingen zijn over de financiële positie van het ziekenhuis in het algemeen en de verplichtingen naar het personeel toe in het bijzonder, zegt Hindori.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten