zaterdag 12 mei 2018

Voor ruim 636 miljoen dollar beslag op olie of olieproducten en banktegoeden van PdVSA

Beslag op verzoek ConocoPhillips Petrozuata bv, een Nederlandse dochter van ConocoPhillips


De rechter op Curaçao heeft toegestaan dat voor een totaalbedrag van ruim 636 miljoen dollar op olie of olieproducten en banktegoeden van PdVSA gedurende driemaal een periode van 30 dagen na het eerste beslag mag worden herhaald. 'Dit uit het oogpunt van een behoorlijke rechtsbeding', schrijft de beslagrechter onder het verlof tot beslaglegging van vrijdag 4 mei, zo schrijft vandaag, zaterdag 12 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

Hoewel Isla en PdVSA de kaken stijf op elkaar houden is de beschikking nu in handen van het Antilliaans Dagblad.

De openbaarheidsvereiste staat voorop, had het gerecht in eerste instantie gesteld, maar er moest ook rekening worden gehouden met de verschillende belangen. Zo was het toegestane verlof eerder nog niet helemaal uitgevoerd. Het betreft het verzoek tot het verlenen van verlof voor conservatoir beslag onder derden, op roerende goederen, op aandelen, en om beslag te mogen leggen op alle dagen en uren plus het aanstellen van een bewaarder.

Het verzoek is van ConocoPhillips Petrozuata bv (CPZ), een Nederlandse vennootschap die een 100 procent dochtermaatschappij is van ConocoPhillips Company in Delaware in de Verenigde Staten. Voor CPZ treden lokaal de Curaçaose advocaten Karel Frielink en Jaap Maris van het kantoor BZSE op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten