donderdag 24 mei 2018

Raad van Ministers Curaçao stelt werkgroep in voor duurzame ontwikkeling Zakitó

Martina wil in gebied activiteiten gericht op duurzame economische en toeristische ontwikkeling


De Raad van Ministers (RvM) heeft op voordracht van minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling een werkgroep ingesteld die zich moet buigen over de duurzame ontwikkeling van het terrein en de wateren van Zakitó. Dat is het gebied langs de zuidkust tussen Mundo Nobo, waar de oude energiecentrale van Aqualectra wordt ontmanteld, en Piscadera, waar al verschillende hotels en het WTC zijn gevestigd. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 24 mei 2018.

Bij landsbesluit van 7 mei is deze werkgroep officieel geïnstalleerd.

Martina wil in het genoemde gebied activiteiten initiëren gericht op een duurzame economische en toeristische ontwikkeling. Dit moet aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, zo staat opgenomen in het landsbesluit dat door de gouverneur is getekend.

Dit initiatief van de bewindsman moet ‘als katalysator dienen’ van versnelde economische ontwikkeling en zou kunnen leiden tot het aanbieden van meer toeristische producten en diensten, waaronder hotelketens voor toeristische accommodaties en attracties.

Het is bekend dat Lionstone van de familie Lowenstein – die op Curaçao al drie resorts bezit – interesse heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten