donderdag 3 mei 2018

Organisator Curaçao Ponton Festival, Sumusica Curaçao bv, failliet verklaard

Sumusica zou schuld hebben uitstaan van 350.000 gulden


De organisator van het Curaçao Ponton Festival, Sumusica Curaçao bv, is door de rechter failliet verklaard. Volgens een eerste schatting van curator Lizaima Da Costa Gomez heeft de bv een schuld uitstaan van 350.000 gulden, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 3 mei 2018.

Het faillissement is op eigen verzoek van Sumusica aangevraagd en op 24 april uitgevoerd. Curator Da Costa Gomez verwacht op dit moment niet, dat na onderzoek zal blijken dat er vermogen is om de schuldeisers alsnog te betalen. Het gaat om gedupeerden van het Curaçao Ponton Festival dat groots werd aangekondigd voor 7, 8 en 9 april, maar de avond voor aanvang door de organisatie werd afgeblazen.

De 350.000 gulden aan schulden betreft voornamelijk mensen die een kaartje hebben gekocht in de voorverkoop, leveranciers, lokale en buitenlandse muzikanten en sponsoren.

Da Costa Gomez: 'Je moet denken aan een elektricien, de huur van generatoren, geboekte artiesten en kosten voor publiciteit via bijvoorbeeld radio en dagbladen. Maar, ook bijvoorbeeld toeristenbureau CTB hoopt 75.000 gulden sponsoring terug te krijgen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten