dinsdag 15 mei 2018

Brazilië beschouwt Vietnam als een belangrijke partner in Zuidoost-Azië

Braziliaanse BuZa-minister Nunes Ferreira bezoekt Vietnamese collega Phạm Bình Minh


Vietnam schat de toenemende rol van Brazilië in de internationale arena in en wenst de samenwerking met het land verder te bevorderen, zei vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) Phạm Bình Minh zaterdag 12 mei 2018.

Minh legde de verklaring zaterdag af tijdens gesprekken met de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken Aloysio Nunes Ferreira, die vrijdag en zaterdag officieel in Vietnam was.

De functionarissen waren het erover eens. dat de relatie Vietmam-Brazilië zich heeft ontwikkeld, vooral in politieke banden, aangetoond door regelmatige bezoeken en bijeenkomsten door hoge leiders en functionarissen. De economische banden tussen de twee landen zijn ook gegroeid, met tweerichtingsverkeer in 2017 op 3,87 miljard dollar, 12 keer hoger dan in het afgelopen decennium.

Van zijn kant heeft Nunes bevestigd, dat Brazilië Vietnam als een belangrijke partner beschouwt in Zuidoost-Azië. Hij prees de toenemende rol van Vietnam in de regio en de wereld en merkte op dat zijn land vastbesloten is vriendschap en samenwerking met Vietnam uit te breiden.


Minh en Nunes onderstreepten de noodzaak voor de twee partijen om de uitwisseling van bezoeken te verbeteren, vooral onder hogere leiders; bevordering van de effectieve uitvoering van het Intergouvernementeel Comité voor economische, handels-, wetenschappelijke en technologische samenwerking, alsmede regelmatige politieke raadplegingen houden op het niveau van viceministers van Buitenlandse Zaken.

Ze kwamen overeen door te gaan met het implementeren van de ondertekende samenwerkingsovereenkomst, terwijl ze het wettelijk kader voor hun bilaterale samenwerking op het gebied van diplomatie, defensie-industrie, handel, investeringen en het aanknopen van verbindingen en directe samenwerking tussen hun bedrijfsgemeenschappen hebben voltooid.


De twee partijen beloofden ook om nauw samen te werken en elkaar te ondersteunen bij internationale organisaties en multilaterale fora.

De functionarissen waren getuige van de ondertekening van een Memorandum of Understanding over de samenwerking tussen de diplomatieke academies van beide landen, en die tussen de Vietnam Unie van Vriendschapsorganisaties en de Fundação Alexandre de Gusmão van Brazilië.



(Suriname Mirror/VietnamNews/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten