zaterdag 28 april 2018

Uitstapje delegatie Assemblee naar Centraal Suriname Natuurreservaat aan de hand van Conservation International Suriname

Bouva (NDP) en andere Assembleeleden willen milieuwetten zo snel mogelijk rond hebben

'Suriname, als groenste land ter wereld, heeft enorme potentie economische voordelen te verwezenlijken'


De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Melvin Bouva (NDP), maakt zich er samen met andere volksvertegenwoordigers sterk voor om de milieuwetten zo snel mogelijk rond te hebben. Het is duidelijk, dat Suriname als groenste land ter wereld, enorme potentie heeft economische voordelen te verwezenlijken. Hiervoor is naast technische ondersteuning van Conservation International ook internationale support, zegt Bouva vandaag, zaterdag 28 april 2018, op Starnieuws. 

Op uitnodiging van Conservation International Suriname heeft een delegatie zich afgelopen week georiënteerd in het Centraal Suriname Natuurreservaat. Dit is de derde missie die uitgevoerd is door een DNA-delegatie onder leiding van Bouva. De delegatie heeft eerder geparticipeerd in een masterclass opgezet door de Florida International University en zich ook georiënteerd in Costa Rica.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), die aan alle drie uitstapjes heeft deelgenomen, zegt dat de delegatie kennis heeft mogen maken met het ongerepte bos en de toeristische mogelijkheden welke het natuurreservaat biedt.


Tijdens deze missie werden niet alleen de verdere stappen besproken, maar speciaal hiervoor was  Russell Mittermeier, directeur van Conservation International weer eens vanuit zijn zetel in de VS naar Suriname gevlogen, maar wat zijn inhoudelijke bijdrage aan het uitstapje is geweest blijft onvermeld....

Volgens Gajadien kan vastgesteld worden, dat wat Suriname op het gebied van natuurconservering te bieden heeft, uniek is voor de wereld. Hij zegt dat niet alleen vanuit zijn eigen observatie, maar ook vanuit de verschillende presentaties van internationale deskundigen.

Bouva benadrukt, dat de missie naar het Centraal Suriname Natuurreservaat de afronding was van een vergelijkende studie. Iedereen is het erover eens dat de 'groene economie', die duurzaam is, gestimuleerd moet worden. Het is de delegatie, met vallen en opstaan, aldus Starnieuws, ook gelukt om de top van de Voltzberg te bereiken.

De Assembleeleden die deel uitgemaakt hebben van de delegatie zijn naast Bouva en Gajadien: Grace Watamaleo, Silvana Afonsoea, Roché Hopkinson (allen NDP), Dinotha Vorswijk (ABOP), Ingrid Karta-Bink (PL), Rudolf Zeeman (BEP) en Carl Breeveld (DOE).

De leiding van De Nationale Assemblee heeft intussen ook overleg gehad met het ministerie van Ruimtelijke ontwikkeling, Grond en Bosbeheer. Als eerste moet de wetgeving in orde worden gemaakt. Daarna moet de kapitalisatie van het bos volgen. Milieu staat hoog op de agenda, benadrukt Bouva. Hij memoreert dat het milieu-aspect politiek ook breed gedragen wordt....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten