dinsdag 27 februari 2018

Kapitein (32) vissersboot op Marrowijnerivier doodgeschoten door een zeepiraat

Vissersboot overvallen door drie andere boten met ongeveer 15 zeepiraten


De Ware Tijd meldt vandaag, dinsdag 27 februari 2018, dat de 32-jarige Andy Skeete, kapitein op een vissersboot, is overlijden aan een schotverwonding. Dit gebeurde vorige week tijdens een overval op de Marowijnerivier. De vissersboot, bestaande uit vijf bemanningsleden, is woensdagavond  overvallen door drie andere boten met ongeveer 15 zeepiraten. 

Naar verluid werd de kapitein van de boot direct in zijn buikstreek getroffen. De boot werd leeg geplunderd terwijl de bemanningsleden in de cabine werden opgesloten. Toen de boot drijvend de oever bereikte konden de bemanningsleden zich bevrijden om hulp te zoeken. Andy, die reeds was overleden, werd in de boot achtergelaten.

De vier andere bemanningsleden kregen pas na twee dagen lopen hulp van een andere vissersboot. Leden van de Kustwacht en de Maritieme Politie gingen op onderzoek uit en troffen het lichaam van Andy in de directe omgeving van de boot aan.

In belang van het onderzoek is het lichaam van Andy Skeete in beslag genomen door Justitie. De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft de zaak in verder onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten