dinsdag 27 februari 2018

21-Jarige verdachte dodelijk geraakt door politiekogel(s) tijdens vlucht

(Bron foto: Facebook)
Tweede verdachte (39), oom van slachtoffer en bekende van politie, aangehouden


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, dinsdag 27 februari 2018, dat de 21-jarige Furgil Kartowikromo gisteren in de vroege ochtend dodelijk is geraakt door een politiekogel. 

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van het Korps Politie Suriname, die op surveillance waren in een onopvallend voertuig, merkten in de Anamoestraat bedrijvigheid van enkele mannen. De agenten zagen, dat goederen werden overgeladen van het ene voertuig in een ander. De verdachten, die met twee voertuigen waren, zouden kort daarvoor hebben ingebroken in een woning.

De RBT-leden schakelden collega’s met een opvallend politievoertuig in en gingen samen op onderzoek uit. Bij het zien van de politieauto vluchtten de verdachten in hun afzonderlijke voertuigen. Hierop zette de politie de achtervolging in en kon één van de voertuigen op de kruising van de Anamoe- en Rembrandtstraat worden klemgereden. De 39-jarige R.K. werd aangehouden, terwijl de bestuurder van het ander voertuig zijn vluchtweg vervolgde. Het RBTP zette de achtervolging verder in.

Waarschuwingsschoten brachten de verdachte niet tot andere gedachten. Agenten schoten op een band van het voertuig om de verdachte tot stoppen te dwingen. Zelfs toen zette de verdachte zijn vlucht voort.

Op de hoek van de Hubrajia- en de Smeldzweg werd gericht geschoten op het voertuig. De verdachte belandde met het voertuig in de goot, hij was geraakt door een of meerdere politiekogels en overleed ter plaatse. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

In één van de voertuigen werden onder andere een 100 lbs gascilinder en een zuurstofcilinder aangetroffen die in beslag zijn genomen. De verdachte K. is een oom van Furgil Kartowikromo. K. is een bekende van de politie, die eerder voor een roofmoord was ingesloten.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten