'Er wordt rommelbeleid gevoerd, regering en president zien parlement gewoon als poppenkast'
'De overheid begint zich meer en meer te gedragen als een junkie'
De zucht van de regering om haar overheidsaandelen en gebouwen in de binnenstad te verkopen, is volgens ABOP-parlementariër Diana Pokie vergelijkbaar met de situatie van een wanhopige moeder die niet meer uit kan komen met haar salaris. 'Wanneer een huismoeder niet uitkomt, kan zij haar huis verkopen of ze loopt naar een pandhuis. Het is verschrikkelijk', zegt Pokie donderdag 28 december 2017 in het Dagblad Suriname.
De overheid wil haar aandelen bij De Surinaamsche Bank (DSB), Torarica en Self Reliance van de hand doen. Welke specifieke gebouwen zij echter wenst te verkopen, zal echter pas in april 2018 duidelijk zijn wanneer een aanvullende begroting wordt ingediend.
Pokie voert aan dat het een kwalijke zaak is dat het niet goed gaat in het land, ‘terwijl er rommelbeleid wordt gevoerd’. Het wordt volgens haar tijd dat alle deskundigen in het land worden gebruikt om uit de situatie te geraken.
'Het is een heel broeja ding, een rommelbeleid, er is geen transparantie, onbehoorlijk bestuur, de regering en de president zien het parlement gewoon als poppenkast. Je gaat je overheidsgebouwen verkopen, omdat je niet eruit komt. Je zegt, zolang ik geld nodig hebt, ga ik blijven lenen. Maar, dan offer je de komende generaties. Je houdt je niet bezig met hoe wij het gaan betalen. Je zou gaan naar diversificatie van de Surinaamse economie, maar waar zijn de fabrieken? De overheid begint zich meer en meer te gedragen als een junkie.
Een drugsverslaafde wil roken en wil op dat moment alles wegkrijgen of verkopen om op dat moment kortstondig zijn behoefte te bevredigen. Zo kan ik de regering ook vergelijken. Je gaat jouw onroerend goed, je overheidsgebouwen verkopen, omdat je niet eruit komt. Als de regering, de hoofdverantwoordelijke, kan je dat niet doen!”, aldus Pokie.
Pokie is ook bezorgd over het voornemen om 75 miljoen Amerikaanse dollar bij Oppenheimer in de VS te lenen. Zij benadrukt, dat er helemaal geen transparantie is bij de leningen die worden gesloten. Hierdoor worden de geleende bedragen meer voor consumptieve doeleinden gebruikt. 'Er worden kerstpakketten uitgedeeld. Je gaat toch niet lenen om mensen kerstcadeaus te bieden? Dat is niet duurzaam, want met het pakkettenbeleid houd je de mensen afhankelijk. Je ontwikkelt de mensen niet, dus ze gaan op je blijven stemmen. Het misbruiken van deze mensen hun ontwikkelingsniveau betekent dat het land gewoon naar de afgrond wordt gebracht. We hebben geen helpi-papa nodig', aldus Pokie.
De politica uit Brokopondo is vooral niet te spreken over het feit, dat de goudsector in het binnenland niet wordt geordend zoals steeds door de regering wordt beloofd.
'De Commissie Ordening Goudsector is gewoon een teki njang. Ze halen andere jongens juist weg van plekken waar ze weten dat er goud is en dan worden hun eigen COG-mensen daar geplaatst', stelt Pokie. Volgens de parlementariër is zij op de hoogte van deze zaken, omdat zij vaak in het veld is. Zij vindt het jammer dat niet vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen wordt opgetreden. 'Als de minister niets wil doen, de bevolking is daar en zal dan in 2020 beter moeten kiezen.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten