vrijdag 29 december 2017

Cocaïne tsaar Jarvis Chimenes Pavão door Paraguay uitgeleverd aan zijn thuisland Brazilië

Pavão's gevangenistijd in Paraguay was niets minder dan luxe....




Cocaïne tsaar Jarvis Chimenes Pavão wordt door Paraguay uitgeleverd aan zijn thuisland Brazilië vanwege drugshandel, witwaspraktijken en het leiden van een criminele organisatie. Hij moet nog achttien jaar in een Braziliaanse gevangenis doorbrengen na acht jaar in Paraguay voor vergelijkbare feiten.

Zijn advocaten probeerden het uitleveringsproces tot dinsdag te stoppen en beweerden, dat Pavão, als hij aan Brazilië zou worden uitgeleverd, zou kunnen worden ontvoerd en vermoord. De Paraguayaanse rechter Lici Sanchez volgde echter het wettelijke verzoek van Brazilië.

Pavão's gevangenistijd in Paraguay, die liep van 29 december 2009 tot en met vandaag, donderdag 28 december 2017, was niets minder dan luxe. Hij bleef een crimineel narcoticabedrijf runnen vanuit zijn extravagante appartement, compleet met een fitnessruimte, een verwarmd zwembad, een speelkamer, verschillende dure auto's en een klein vliegtuig.





Onderzoekers claimen, dat het Paraguayaanse Volksleger, EVP, Pavão beschermde tijdens zijn veronderstelde gevangenschap in de landelijke noordelijke regio van het land.

Advocaten vermoeden, dat de criminele leider betrokken kan zijn geweest bij de vermeende ontvoering en losgeldvraag door de EVP, van een vader en zoon in Noord-Paraguay in 2016.

Tussen 1994 en 2000 leidde de leider van de georganiseerde misdaad, in Brazilië bekend als de 'Drugs Baron', een narcotica organisatie en waste geld wit via een bierbedrijf in Pedro Juan Caballero, een Paraguayaanse grensstad met Brazilië, om cocaïne en marihuana naar Colombia te vervoeren.

Volgens onderzoekers liep het criminele imperium van Pavão van Brazilië naar Bolivia. In Brazilië vervoerde zijn bende drugs van San Pablo naar de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais en vervolgens naar de kuststeden Balneario Camboriu en Itajai, waar 80 procent van de drugs werd verkocht.





(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten