maandag 6 november 2017

Venezolaanse oppositieleider Guevara zoekt toevlucht in residentie ambassadeur van Chili

Tweede man van congres dreigt parlementaire immuniteit te verliezen


De prominente Venezolaanse oppositieleider Freddy Guevara heeft zijn toevlucht gezocht in de residentie van de Chileense ambassadeur in Caracas, nadat de autoriteiten probeerden zijn parlementaire immuniteit af te schaffen, zodat hij berecht kan worden voor het aanzetten tot geweld.

Guevara, een 31-jarige die het populaire Voluntad Popular leidt en ook de plaatsvervangend voorzitter is van het congres, ging de residentie zaterdag binnen en vroeg om bescherming, zei de Chileense regering in een verklaring. 'In het licht van wat hij als een onmiddellijke bedreiging voor zijn veiligheid en persoonlijk welzijn beschouwt, heeft hij de bescherming van Chili aangevraagd', aldus de verklaring laat op zaterdag.


Volgens critici heeft de socialistische president Nicolas Maduro de OPEC-natie veranderd in een dictatuur door verkiezingen te manipuleren en andersdenkenden te arresteren.

Zijn aanhangers beweren echter, dat de 54-jarige opvolger van de overleden leider Hugo Chavez, zich verzet tegen een door de VS gesteunde acttie om hem te verdrijven.

'Tegenover een dictatuur die de mensenrechten schendt en voortdurend democratische instellingen aanvalt, moet de internationale gemeenschap doorgaan met standvastig zijn en aan de zijde te staan van met degenen die vervolgd worden vanwege hun politiek en alle Venezolaanse mensen', tweette  Voluntad Popular en bedankte Chili voor zijn hulp.



(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten