maandag 6 november 2017

Einde dreigt voor Papiamentstalige kranten La Prensa en Ultimo Noticia op Curaçao

La Prensa-hoofdredacteur Mariano Heyden vreest dat voor beide kranten nog dit jaar het doek valt




De Papiamentstalige kranten La Prensa en Ultimo Noticia maken zeer moeilijke tijden door en de kans bestaat dat beide de jaarwisseling niet mee zullen maken. Dat zei hoofdredacteur Mariano Heyden van La Prensa gisteren in het radioprogramma Analyse op Paradise FM, aldus vandaag, maandag 6 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Heyden was tijdens het interview openhartig en expliciet over de sombere toekomst van genoemde kranten. Hij vreest dat voor beide nog dit jaar het doek valt.

Na het overlijden van wijlen eigenaar/directeur August Adolf ‘Chicho’ Jonckheer in april dit jaar zijn de erven - zijn kinderen waaronder Willem ‘Billy’ Jonckheer - aandeelhouder geworden van de dagbladen, maar zij willen er volgens Heyden zelf niet mee verdergaan. Er wordt al maanden gezocht naar een koper, vertelde de hoofdredacteur van La Prensa, maar intern is in feite al meegedeeld dat het heel spoedig einde verhaal zal zijn. Vooral La Prensa is een lang bestaande uitgave. Al 86 jaar en oorspronkelijk als Spaanstalige krant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten