maandag 6 november 2017

SLM heeft intentieverklaring getekend voor de lease van een Boeing 737-700

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij duikt in leasemaatschappijen om vloot uit te breiden


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft afgelopen vrijdag een 'Letter of Intent (LoI) getekend voor de lease van een Boeing 737-700. Deze intentieverklaring zal aan de Raad van Commissarissen van de SLM worden voorgelegd ter beoordeling. Rond maart 2018 dient het toestel al in Suriname te arriveren en zal rond 6 tot 9 jaar voor de SLM moeten gaan vliegen, zo weet vandaag, maandag 6 november 2017, het Dagblad Suriname te melden. 

Intussen zal SLM de huidige regionale vloot moeten inleveren vanwege het aflopen van het leasecontract.

De SLM had 4 Boeings 737-700 op het oog. Naast Aegis Aircraft Leasing LLC in de VS werd nog met een andere leasemaatschappij onderhandeld voor het inhuren van twee kisten. Beide leasemaatschappijen konden twee Boeings 737-700 ter beschikking stellen. Uiteindelijk zou de SLM met één leasemaatschappij in zee gaan. Het zijn allemaal vliegtuigen die ongeveer 19 jaar oud zijn. In de luchtvaart is dit volgens SLM-directeur Robbi Lachmising een normale zaak.

De kosten voor de lease worden nog niet prijsgegeven.De SLM moet twee van haar regionale kisten vervangen. Lachmising treedt na het oordeel van de Raad naar buiten met details over de deal die gesloten is met de leasemaatschappij, wat voor deal precies is gesloten, om wat voor kist het gaat en om welke leasemaatschappij het gaat.

De LoI en goedkeuring van de Raad zijn niet voldoende om over te gaan tot het sluiten van een overeenkomst. De technische dienst van de SLM dient na goedkeuring nog over te vliegen om een inspectie uit te voeren. Voldoen de kisten aan de vereisten van de SLM dan is een overeenkomst mogelijk.

Op de Mid-Atlantische route wil de SLM met tweemotorige vliegtuigen vliegen. Die vloot moet op een iets langere termijn ook worden vervangen. Studies voor mogelijke nieuwe aanschaf zijn ook daar in voorbereiding. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden met een Boeing 777 en Boeing 787. Een zoektocht naar een geschikt toestel moet nog worden ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten