'Probeer het volk van Suriname niet te onderdrukken!'
Politicus John van Coblijn heeft maar één boodschap voor minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en alle andere politici die een probleem hebben met het satirische ochtendprogramma ‘Zeven Even’: 'If you can’t take a punch, get out of politics.'
Rapar Broadcasting Network (RBN) moet volgens een brief van de minister stoppen met de uitzending van ‘Zeven Even’. De bewindsman is van mening dat de vergunningsvoorwaarden zijn overtreden.
'De minister moet weten dat als hij niet eens is, hij maar twee opties heeft: de weg van overleg met betrokkene of je stapt daarna naar de rechter. Wij kennen de rechterlijke macht en geen ministeriële macht. Bij de rechter is de een niet sterker of zwakker dan de andere. Alle partijen worden onpartijdig en gelijk behandeld. Dat is de juiste weg die je moet opgaan wanneer je denkt dat mensen zich niet houden aan de vergunningswaarden', zegt Van Coblijn zondag 5 november 2017 in het Dagblad Suriname.
De politicus voert aan, dat een democratie zover gaat dat elke persoon zijn of haar mening mag geven. 'Wij leven niet meer in de jaren vijftig of tachtig. Wij moeten opstaan tegen mensen die ons willen zeggen hoe wij gaan trouwen, met wie wij gaan trouwen, van wie wou mogen houden, met wie wij samen mogen werken en zelfs zover gaan om te zeggen naar wie en wat wij mogen luisteren.' Hij hoopt dat het programma niet voorgoed door RBN wordt stopgezet. 'Het zal dan een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land zijn die wij niet meer mogen hebben', aldus de politicus.
Van Coblijn vindt niet dat het gelijkheidsbeginsel wordt toegepast, zoals door Miranda en vicepresident Ashwin Adhin worden gepredikt. Anders moet het regeringsgezinde programma 'Bakana Tori', waar NII-directeur Cliff Limburg (Nationaal Informatie Instituut) dagelijks op eigen titel ook met beledigende uitspraken bezig is, worden stopgezet. 'Als je nagaat wat er aan programma’s de afgelopen 15 jaar door deze zelfde groep mensen aan de bevolking is voorgehouden. Programma’s die soms op schandalige wijze gebracht zijn, misleidend en gelogen hebben voor het volk en dat het volk het beter zou hebben. De minister zou zijn eigen partijmensen ook moeten oproepen en zeggen om hun programma’s ook binnen 1 maal 24 uren uit de lucht te halen. Anders ben je het niet waard om een autoriteit te zijn die het meent met dit land. Wij merken nu wat de consequenties zijn van wat het beleid allemaal gebracht heeft', aldus de politicus.
Volgens Van Coblijn leven wij in een nieuw tijdperk waar verschillende andere mogelijkheden er zijn om hetzelfde boodschap over te brengen. Overigens vindt Van Coblijn de stap van OWT&C heel dom. 'Dat is het domme van de politiek tegenwoordig. Als je mensen gaat blokkeren op de radio of televisie, kunnen zij hun eigen opnames maken en op social media plaatsen. Denk maar aan de Facebook-live optie. Ga je dan proberen om datgene wat op het net staat ook te blokkeren? Dan ben je toch niet normaal', aldus de politicus.
Wat men volgens Van Coblijn nu doet, is intimideren. 'Wat maakt het nu uit dat mensen kritiek hebben op je, omdat je een falend beleid hebt? Een beleid dat niet in staat is om goederen naar de mensen toe te brengen op een zodanig niveau dat mensen een goed leven hebben. Dat kinderen naar school kunnen gaan zonder dat zij geblokkeerd en gehinderd worden door stakingen. Probeer het volk van Suriname niet te onderdrukken!' De politicus hoopt niet dat meer programma’s in de komende periode slachtoffer worden van dit soort taferelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten