vrijdag 13 oktober 2017

Leverancier van asfaltplant ziet af van verkoop aan regering

Minister Miranda: 'Bedrijf heeft aanstoot genomen aan uitspraken oppositie'

'Je mag kritiek leveren, maar je mag mensen niet tot in hun hart treffen en dat is met deze man gebeurd'


De leverancier van de, vooral in het parlement, veelbesproken asfaltplant heeft besloten om deze niet meer te verkopen aan de regering. Dit heeft hij gedaan na uitspraken in De Nationale Assemblee. Dat zegt minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie vandaag, vrijdag en 13 oktober 2017, in de Ware Tijd.

'Hij heeft per brief medegedeeld, dat hij de plant niet meer wil verkopen, zelfs niet voor het dubbele.'

De leverancier zou Miranda in een persoonlijk gesprek gezegd hebben, dat hij het geld niet nodig heeft. De bewindsman zegt, dat de leverancier vooral aanstoot heeft genomen aan uitspraken van de oppositie. Er is namelijk kritiek geuit over de aankoopprijs.


Leden van de oppositie onder wie Asiskumar Gajadien en Mahinder Jogi van de VHP, vonden het aankoopbedrag van 2.759.000 Euro te hoog. Ze stelden dat een soortgelijke installatie elders tegen een veel lager bedrag gekocht kan worden. De oppositieleden insinueerden dat er sprake is van corruptie. Bij hen rees het vermoeden, dat de leverancier een relatie heeft met de regering. Voorts werd gezegd, dat het om een tweedehandse asfaltplant gaat, maar Miranda wees erop dat het een gloednieuwe installatie is.

'Hij wil niet dat zijn bedrijf op zo'n manier wordt besproken in het parlement, alsof zijn onderneming een of ander bacovenbedrijf is', zegt de minister.

De vicepresident als voorzitter van de Raad van Ministers is al op de hoogte gesteld van het besluit van de leverancier. Hoewel hij kan begrijpen waarom de leverancier zich heeft teruggetrokken, betreurt Miranda dat het zo is gelopen. Doelend op de uitspraken van de oppositie zegt hij: 'We moeten ermee stoppen. Je mag kritiek leveren, maar je mag mensen niet tot in hun hart treffen en dat is met deze man gebeurd. Ik zag het al aankomen.'

De regering had het parlement, met name de oppositie, ruimte gegeven om aan te tonen dat de asfaltplant goedkoper kan worden aangeschaft. Gajadien zegt, dat dit ook is gebeurd en dat op basis daarvan een officieel schriftelijk besluit van de Raad van Ministers is aangehouden. Hij weigert echter te geloven, dat de leverancier zich op basis van de discussie die is ontstaan heeft teruggetrokken. Hij vermoedt dat er meer aan de hand is en blijft erbij dat er sprake is van corruptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten