woensdag 5 augustus 2020

Voormalige piloot van president van Colombia vermist na crash Sinaloa-kartel drugsvliegtuigje in Guatemala

Samuel Niño sinds 3 december vermist tijdens vliegen lading cocaïne naar VS



De politie van Guatemala onderzoekt of de campagnepiloot van de Colombiaanse president Ivan Duque in 2018 is omgekomen tijdens het smokkelen van cocaïne voor het Sinaloa-kartel, meldde La Nueva Prensa maandag 3 augustus 2020. 

Volgens de nieuwswebsite zei de politie in de centrale provincie Meta, dat piloot Samuel Niño op 3 december vorig jaar vermist raakte tijdens het vliegen met een lading cocaïne naar Noord-Amerika.

De vermoedelijk overleden piloot is naar verluidt een trustee van de voormalige president Alvaro Uribe en de halfbroer van Hernan Gomez, de regionale directeur van de partij van het Centro Democrático – Mano firme, corazón grande van Uribe in de provincie Meta.

De autoriteiten van Guatemala vonden een neergestort vliegtuig in de regio Peten nabij de Mexicaanse grens, een Sinaloa-kartelroute, meldden media uit dat land op 4 december, maar hebben slechts één van de twee lijken geïdentificeerd, een voormalige Venezolaanse luchtmachtpiloot. Er werd geen cocaïne gevonden op de site in Peten, waar dit jaar 46 vliegtuigen zijn neergestort en narco's de neiging hebben de waardevolle goederen uit de vliegtuigen te halen voordat de politie arriveert.

'Velen zeggen dat het vliegtuig drugs vervoerde', vertelde een anonieme politieambtenaar van Meta aan de nieuwswebsite en bevestigde dat 'er een lichaam is dat nog niet publiekelijk is geïdentificeerd'.

Meta-nieuwswebsite Villavicencio Dia A Dia meldde, dat de campagnepiloot van Duque 'gevreesd wordt een van de slachtoffers te zijn van een vliegtuigongeluk op de grens tussen Guatemala en Mexico'.

De chef van het Meta Centro Democrático weigerde met La Nueva Prensa te praten en was volgens de nieuwswebsite ook 'discreet' in het verstrekken van informatie aan de politie.

Een medewerker van het Registraduría Nacional del Estado Civil te Bogotá vertelde La Nueva Prensa, dat het niet mogelijk is om te bevestigen of Niño leeft of dood is, aangezien zijn informatie 'in een gerechtelijk proces' is. 'Die melding verschijnt wanneer autoriteiten zoals Interpol of de CIA onderzoeken uitvoeren in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het presidentschap', vertelde de anonieme bron aan La Nueva Prensa.

Zowel Uribe als Duque worden onder meer onderzocht op hun banden met een witwasser van de drugshandelorganisatie van Marquito Figueroa. Uribe wordt in verband gebracht met de georganiseerde misdaad, met name drugshandelaren sinds hij eind jaren zeventig zijn politieke carrière begon onder de vleugels van het Medellin-kartel.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken was het nichtje van de voormalige president een witwasster van het Sinaloa-kartel tot haar arrestatie in 2011.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten