woensdag 5 augustus 2020

Minister-president Wever-Croes, Aruba: 'Bevolking heeft zich afgelopen twee weken niet goed aan coronaregels gehouden'

Tien nieuwe lokale besmettingen in twee dagen


Er zijn gisteren op Aruba vijf nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het gaat om lokale besmettingen. Maandagavond meldde de regering al vijf lokale besmettingen, de eerste in twee maanden. Minister-president Evelyn Wever-Croes verklaarde, dat de bevolking zich de afgelopen twee weken niet goed aan de coronaregels heeft gehouden. En dit is volgens haar het resultaat, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 5 augustus 2020. 

De regering voert per direct verschillende maatregelen in om verdere verspreiding te voorkomen. De overheid dringt erop aan dat iedereen een mondkapje draagt op plaatsen waar het niet mogelijk is meer dan 1,5 meter afstand te houden. Zoals bijvoorbeeld winkels, supermarkten en op kantoor.

Verdere zijn er strengere regels voor het beoefenen van sport en het bezoeken van restaurants en bars. Ook wordt een samenscholingsverbod afgekondigd. In publieke ruimtes mogen niet meer dan vier mensen bij elkaar staan of zitten.

Sinds Aruba op 1 juli zijn luchtgrenzen weer opende voor bezoekers uit Nederland, Canada en een groot deel van het Caribisch gebied, zijn er al duizenden toeristen geland. Sinds 10 juli zijn Amerikanen ook welkom. Mensen die naar Aruba willen reizen moeten voor vertrek een coronatest doen, of een test ondergaan bij aankomst.

Eind juli maakte de Aruba Tourism Authority (ATA) bekend dat in juli 14.000 toeristen het eiland bezochten. Dat was twee keer meer dan waar op was gerekend. Voor augustus is de verwachting dat het aantal bezoekers stijgt naar 19.000 tot 25.000 bezoekers. Normaliter ontvangt Aruba jaarlijks 800.000 cruisetoeristen en 1,1 miljoen verblijfstoeristen.


Nu de tien nieuwe besmettingen in twee dagen lokale besmettingen blijken te zijn, grijpt de regering meteen in.

Directie Volksgezondheid vermoedt, dat de besmettingen hebben plaatsgevonden tijdens het uitgaan. Mensen die willen gaan stappen worden gewaarschuwd voor de Gusto Night Club en de Lola/Craft Bar and Restaurant and Night Club. De besmette personen hebben ook de Muscles and Lungs Gym bezocht. Mensen die de afgelopen twee weken bij deze bedrijven zijn geweest en corona-achtige symptomen hebben, worden dringend verzocht een coronatest te laten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten