zondag 2 augustus 2020

Doekhie (NDP) wil grootschalig onderzoek naar handelingen van SZF-directeur Kromodihardjo

'Bij bouw poliklinieken, apotheken en kantoor Nieuw Nickerie en Wageningen, alleen maar grootschalige fraude'


Ricky Kromodihardjo, de directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), is op non-actief gesteld. Rachied Doekhie, voormalig NDP-Assembleelid, zegt zondag 2 augustus 2020 in het Dagblad Suriname, dat er een grootschalig onderzoek moet komen naar handelingen gepleegd door Kromodihardjo.

'Het onderzoek moet dan niet alleen op het hoofdkantoor in Paramaribo plaatsvinden, maar ook in Nickerie. Vooral bij de bouw van de poliklinieken, apotheken en kantoor te Nieuw Nickerie en Wageningen. Alleen maar grootschalige fraude. Zonder een openbare inschrijving voor bijna zes maal de prijs. Het geld is dan onderling verdeeld. Toen de aannemer het werk al had opgeleverd, heeft die ook nog een wurgcontract gekregen voor security. Een aannemer met niet eens een hamer en kruiwagen. Dat is crimineel.'

Doekhie voert aan dat bij de bouw van het SZF-kantoor in Nickerie flink geknoeid is met de fundering, waardoor er bij de storting niet eens bouwfolie is geplaatst en ook nog inferieur kwaliteit materiaal is gebruikt.

Hij stelt dat de aangewezen aannemer voor dit ‘prutswerk’ dan ook miljoenen heeft ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten