maandag 6 juli 2020

4.500 Holstein-koeien uit Uruguay verscheept naar Abu Dhabi

Koeien moeten voedselzekerheid in VAE verder verbeteren



Om de voedselzekerheid in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verder te verbeteren, is vanuit Uruguay een zending van 4.500 Holstein-koeien in het land aangekomen. De runderen, een van de beste rassen voor melkproductie, arriveerden in de haven van Khalifa. 

Deze zending is de eerste van de vele geplande zendingen en in de komende periode volgen er nog veel meer. Ze zijn het begin van een ambitieuze lancering van het grootste melkveehouderijproject in de VAE om de voedselzekerheid lokaal te verbeteren.

Mariam Hareb Almheiri, staatsminister van Voedselzekerheid, zei bij die gelegenheid: 'De VAE heeft een sterk en flexibel voedselsysteem en kan alle huidige en toekomstige veranderingen het hoofd bieden. Het wijze leiderschap hecht het grootste belang aan het verhogen van de lokale voedselproductie, door de samenwerking en partnerschappen met verschillende relevante lokale en mondiale entiteiten te versterken in het kader van de National Food Security Strategy, gericht op het vergroten van mogelijke lokale productie via technologie.'


'De komst van de eerste Holstein-koeien is een perfecte stap in het versterken van de inspanningen van het land om de lokale productie te verbeteren en op alle markten in de VAE te plaatsen.'

De koeien werden ook vervoerd via een geïntegreerde vloot van vrachtwagens  voor het vervoer van vee naar de haven in Uruguay, en uiteindelijk verscheept naar Zein 1, een speciaal schip ontworpen voor het vervoer van vee tussen continenten (gebouwd in 1978 en varend onder de vlag van Panama).

De koeien werden gedistribueerd naar de stallen die voor hen op het schip waren aangewezen met inachtneming van de veiligheidsnormen en voer vervolgens naar Abu Dhabi. Bij aankomst werden de koeien door een gespecialiseerde dierenarts onderzocht om er zeker van te zijn, dat er geen pathologische symptomen waren, de nodige monsters werden genomen en naar het laboratorium gestuurd om de koeien gedurende de voorgeschreven periode in quarantaine te plaatsen.

Ze zouden worden vrijgegeven zodra de resultaten bekend waren gemaakt om hun veiligheid te garanderen.

(Suriname Mirror/Khaleej Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten