maandag 6 juli 2020

Silvano Tjon-Ahin, NPS, mogelijk minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Danielle Beeldsnijder in beeld als minister Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Beeldsnijder heeft geen directe affiniteit met onderwijs... 🤔😒


Het ziet ernaar uit dat de NPS Silvano Tjon-Ahin zal voordragen voor de post van minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op de nominatie Danielle Beeldsnijder. Zij is voorzitster van het Congresbestuur van de NPS. 

De afdeling Onderwijs van het wetenschappelijk bureau Japin had in juni al Ivan Fernald en Marie Levens naar voren geschoven. Levens heeft geen belangstelling voor deze post. Volgens Starnieuws vandaag, maandag 6 juli 2020 verneemt dat NPS-voorzitter Gregory Rusland advies heeft gevraagd de Adviesraad.

Nadat het hoofdbestuur een besluit heeft genomen, zal goedkeuring gevraagd worden aan het Congres, dat het uiteindelijke besluit zal nemen. Alles gebeurt elektronisch.

Beeldsnijder heeft geen directe affiniteit met Onderwijs. Zij heeft wel ervaring met het begeleiden van jongeren. Vernomen wordt, dat er support komt vanuit een team dat de ministers verder zal bijstaan. Zoals in de meeste partijen het geval is, is ook bij de NPS ontevredenheid over de ministerskandidaat voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten