DOE vindt 'gedragingen' regering-Bouterse om 1 voor 12 'afkeurenswaardig'
'De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) heeft kennis genomen van de informatie, dat door de huidige regering in deze 'demissionaire periode' nog verregaande besluiten worden genomen die enorme consequenties hebben voor de volgende regering. Het is duidelijk dat het algemeen belang niet gediend wordt, maar dat het nagenoeg altijd exponenten van de zittende regering betreft, die nog op de valreep financieel of materieel moeten worden bevoordeeld.
Deze handelingen hebben ook plaatsgehad vlak vóór en na de onlangs gehouden verkiezingen. Soortgelijke gedragingen zijn ook uit het verleden bekend. Het gaat hierbij dus niet om een nieuw verschijnsel. Afkeurenswaardig is het echter wel! Zo worden er overeenkomsten gesloten tussen particulieren en de overheid of parastatalen, alsof de regering aan het begin van een zittingstermijn staat. Ook ambtenaren die in dienst worden genomen om het reeds uitpuilende overheidsapparaat nog logger te maken, verergeren het probleem. De bedragen die in deze soms aan de orde zijn, gaan het voorstellingsvermogen van vele burgers te boven. Dit kan op zijn zachtst gezegd, als moreel onethisch en onbehoorlijk bestuur worden gekwalificeerd.
Het is absoluut onfatsoenlijk wanneer juist in deze tijd van een Corona-19 pandemie, aan de ene kant mensen zonder werk zitten en in de rij staan voor een noodpakket met alle risico’s van dien, en aan de andere kant, opnieuw verrijking van individuen en politici plaatsvindt. Juist nu zou het tonen van solidariteit en medemenselijkheid aan achtergestelde burgers op zijn plaats zijn:
Elke persoon die direct na de verkiezingen bij de overheid of een parastataal bedrijf in een strategische positie benoemd zou worden, wordt door DOE daarom afgeraden die benoeming te accepteren. Dit, ongeacht welke procedure gevolgd is door de autoriteiten. Enerzijds vanwege de eerdergenoemde overwegingen, maar anderzijds ook vanwege de wetenschap dat het een onwerkbare situatie zal worden tussen de benoemde functionaris en de nieuwe bewindvoerders.
Om afstand te doen van zo een benoeming zal echter de integriteit van en het voorkomen van persoonlijke imago-schade door het individu, veel hoger dienen te liggen dan de focus op materieel en financieel gewin.
Het is daarom dat DOE de nog zittende regering en andere betrokkenen oproept om soortgelijke besluiten na te laten die als onbehoorlijk bestuur kunnen worden aangemerkt. Zo wordt voorkomen dat de problemen zich verder opstapelen in ons land.
De partij beveelt daarom in dit kader, de te vormen regeercoalitie aan, als prioriteiten mee te nemen, het laten ontwikkelen en implementeren van wetgeving betreffende een overgangsregeling van regeringen en een wet op het vaststellen van politieke functies. Deze dient bij te dragen aan het verminderen van deze onethische en onbehoorlijke excessen die steeds van terugkerende aard zijn'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten