(Bron foto: OM) |
Het HARC-team (Hit And Run Cargo) heeft vrijdag 10 april naar aanleiding van een tip 1.459 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Direct na het aantreffen van de verdovende middelen is een groot onderzoek gestart dat deze week heeft geleid tot vijf aanhoudingen, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vandaag, vrijdag 17 april 2020.
Het HARC-team heeft vrijdag 10 april naar aanleiding van een tip 1459 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Direct na het aantreffen van de verdovende middelen is een groot onderzoek gestart dat deze week heeft geleid tot 5 aanhoudingen. https://t.co/mWwAgnFsNQ pic.twitter.com/CVj2faSU1k— OM Rotterdam (@OM_Rotterdam) April 17, 2020
Het gaat om een 33-jarige man uit Peje (Joegoslavië), een 35 jarige man uit Mirusha (Joegoslavië), een 42-jarige man uit Yukaripiribeyi (Turkije), een 43-jarige man uit Lushnjë (Albanië) en een 32-jarige man uit Issoire (Frankrijk).
Het onderzoek leidde naar een loods in Best (Noord-Brabant) waar woensdag 15 april vier verdachten zijn aangehouden door de politie en het team bijzondere bijstand van de Douane. De personen waren vermoedelijk op zoek naar twee containers met daarin de verdovende middelen. De containers waren geladen met mangaanerts en afkomstig uit Brazilië.
De vijfde verdachte is woensdagavond aangehouden in Rotterdam vanwege zijn betrokkenheid bij het transport van de containers.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam verdenkt de mannen van betrokkenheid bij het in- en/of vervoeren van de cocaïne. De mannen zijn vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat alle verdachten 14 dagen langer vast blijven zitten. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten. Daarom doet het Openbaar Ministerie geen verdere mededelingen.
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten