vrijdag 17 april 2020

Reshma Mangre (VHP) wil dat alle scholen in Suriname gratis wifi-verbinding krijgen

'Regering zou kunnen lobbyen met Telesur om kinderen free wifi te geven'


Reshma Mangre, Assemblee- kandidate-nummer 3 in Wanica namens de Vooruit- strevende Hervormings- partij (VHP) voor de verkiezingen van 25 mei, heeft een missie om alle scholen in Suriname landelijk te laten voorzien van een gratis wifi-verbinding. Een project dat veel geld zal kosten, maar daarvoor moet het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur volgens haar in samenwerking met staatsbedrijf Telesur opdraaien. 

Een concreet plan over hoe zij dat zal bewerkstelligen ontbreekt ook. Dit is volgens haar een onderdeel om het onderwijs te verbeteren.

'Ik heb geen beeld hoeveel dit alles zal kosten, maar ik denk dat het gezien de prioriteit wel te calculeren valt. Het is een project waarmee we kunnen beginnen. Naar gelang dat werkt, dan kun je dat ook naar de districten brengen. Zeker nu, als wij distance learning willen introduceren, is dat een voorwaarde. Nu hebben wij bijvoorbeeld tv-onderwijs, maar de kinderen in het binnenland en randdistricten worden wederom de dupe, omdat zij niet in de gelegenheid zijn om de lessen te volgen. De regering zou gewoon kunnen lobbyen met Telesur om die kinderen die free wifi te kunnen geven', zegt de politica vandaag, vrijdag 17 april 2020, in het Dagblad Suriname.

Mangre, van huis uit leerkracht is en voorzitSter van de onderwijsbonden BvL en ALS, is één van de nieuwkomers binnen de VHP en zit met nummer 3 op de lijst in Wanica op een comfortabele plek om binnen te stromen.

Het is geen geheim, dat scholen de afgelopen jaren vaker tekorten hadden van basale zaken en vooral problemen hadden met de renovatie van toiletten en lokalen. Met kunst- en vliegwerk probeert het ministerie toch bepaalde zaken te realiseren, af en toe met steun van donateurs, ouders en zelf leerkrachten.

Opeenvolgende regeringen hebben volgens Mangre steeds gezegd, dat het onderwijs belangrijk is. Aangezien dat in de praktijk weinig te merken is geweest, denkt zij dat het nu wel tijd is om daad bij het woord te voegen. 'Men moet meer investeren in het onderwijs. Dat betekent dat we meer geld op de begrotingen hiervoor moeten hebben', stelt zij. Zij hoopt dat haar partij dan in de coalitie belandt, waardoor de nieuwe regering een luisterend oor voor haar zal hebben.

Gardelito Hew A Kee, coördinator van het e-Government Coordinaatschap van de overheid, zei in januari dat het doel is om dit jaar nog 100 scholen te voorzien van een wifi-connectie, zodat studenten de kennis die verzameld is op het web kunnen inzetten voor hun schoolopdrachten als pilot voor e-learning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten