donderdag 9 april 2020

Ecuador bouwt noodbegraafplaatsen vanwege uitbraak coronavirus

Kartonnen dozen voor de doden...
Door tekort aan houten kisten worden sommige doden begraven in kartonnen dozen


De regering van Ecuador bereidt een noodbegraafplaats voor op grond die is geschonken door een privékerkhof in Guayaquil, de grootste stad van het land, om een ​​tekort aan begraafplaatsen aan te pakken terwijl het nieuwe coronavirus het Andes-land hard treft. 


Dinsdag 7 april 2020 telde het land 3.995 bevestigde gevallen van het coronavirus en 220 sterfgevallen, met nog eens 182 sterfgevallen die vermoedelijk verband hielden met het virus.

De uitbraak heeft geleid tot een tekort aan houten kisten, waardoor sommige mensen hun familieleden moesten begraven in kartonnen dozen die door begraafplaatsen waren geschonken. Grote rijen auto's met doodskisten wachtten deze week buiten privébegraafplaatsen in de stad, terwijl gezinnen uren wachtten op een kans om hun overleden familieleden te begraven.

De uitbraak heeft ziekenhuizen en hulpdiensten overweldigd, waarbij sommige families dagenlang lijken hebben achtergelaten. De regering, die vorige week begon met het opslaan van de lichamen van slachtoffers van het coronavirus in gigantische gekoelde containers totdat de graven werden voorbereid, streeft ernaar om ongeveer 100 mensen per dag te begraven op de begraafplaats in het noorden van Guayaquil, die een capaciteit heeft van ongeveer 2.000 percelen.

Jorge Wated, die de reactie van de regering op de behandeling van de doden coördineert, zei dat de regering zelf begrafenissen zou uitvoeren en een gids op internet zou publiceren om ervoor te zorgen dat familieleden wisten waar hun geliefden begraven lagen. 'Op de begraafplaats worden ze persoon voor persoon begraven, zonder kosten voor de gezinnen', zei Wated.


De stad Guayaquil zei ook, dat het twee openbare begraafplaatsen zou aanleggen met een capaciteit van ongeveer 12.000 percelen.

President Lenin Moreno zei vorige week, dat zo'n 3.500 mensen kunnen sterven aan het coronavirus in de provincie Guayas, de thuisbasis van 68 procent van de gevallen in het land en waar Guayaquil is gevestigd.


Tot dusver zijn onder de doden zeven verpleegsters geweest, volgens het Guayas College of Nurses, dat eraan toevoegde, dat zo'n 147 verpleegsters waren geïnfecteerd en dat 120 ontslag hadden genomen uit angst voor besmetting. 'Elke dag daalt het aantal medewerkers', zegt Lilia Triana, de presidente van de organisatie.


(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten