zondag 26 januari 2020

Met veel bombarie door HI&T aangekondigde vuurwerkshow Wijdenboschbrug een deceptie

Vuurwerkshow voldoet niet aan hooggespannen verwachtingen

Geen spectaculair siervuurwerk, veel kabaal, geen show


'Het Chinees Nieuwjaar wordt groots gevierd met een vuurwerkshow. Suriname is het enige land op het westelijk halfrond waar het Chinees Nieuwjaar als een nationale feestdag wordt gevierd. Het zal op 25 januari 2020 in ons land groots worden gevierd met een vuurwerkshow op de Wijdenboschbrug. De bedoeling van dit evenement is om toeristen aan te trekken.' Dat zei minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) op 15 januari tijdens een persconferentie. 

Het zou gaan om kunstvuurwerk, dat door een professionele organisatie zou worden afgeschoten. De vuurwerk show zou om negen uur 's avonds beginnen.  Minister Tsang wees erop, dat hij de vuurwerkshow rond Chinees Nieuwjaar tot een jaarlijks terugkerend evenement wil maken  om toeristen aan te trekken.

Maar, waar vele toeschouwers zaterdagavond getuige van waren, waaronder ook Suriname Mirror, was niet de met veel bombarie aangekondigde vuurwerkshow. Daarenboven werd het geduld op de proef gesteld. De show zou stipt om negen uur beginnen, maar dat werd half tien.

Vanaf diverse locaties keken mensen naar wat een vuurwerkshow moest voorstellen, ook op de Van 't Hogerhuysstraat, bij de rotonde. Er was veel gemor te horen. 'Is dit nu het vuurwerkspektakel?' 'Het is het gewone siervuurwerk zoals dat bij iedere jaarwisseling wordt afgeschoten, niets bijzonders.' De mopperaars hadden gelijk. Het is onbegrijpelijk, dat de zogenoemde vuurwerkshow zou zijn samengesteld en uitgevoerd door 'een professionele organisatie'. Dat professionalisme leek finaal te ontbreken. Van een show was geen sprake.

Nee, minister Tsang heeft wat uit te leggen. Toeristen aantrekken met een vuurwerkshow tijdens Chinees Nieuwjaar? Niet met een mislukt spektakel als dat van zaterdagavond, daarmee trek je als land geen toeristen. Het was een blamage, een deceptie!


(© Suriname Mirror, zondag 26 januari 2020)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten