zondag 26 januari 2020

Abrahams (NDP): 'Wij gaan op 24 februari tonen dat Suriname paars is' - 'Veertig jaar revolutie wordt groots gevierd'

'Wie in de regering wil komen, zal met de NDP moeten samenwerken'


'Op 24 februari wordt de eerste massameeting van de NDP gehouden. Er wordt landelijk gemobiliseerd, waarbij uit alle tien districten NDP'ers naar Paramaribo zullen komen zonder enige beperking. Dan zullen alle andere partijen zien, dat ze de strijd verloren hebben. Wie in de regering wil komen, zal met de NDP moeten samenwerken', zei Ramon Abrahams gisteravond op een wijkvergadering in Longmay, Nickerie, aldus Starnieuws vandaag, zondag 26 januari 2020. 

'Veertig jaar revolutie wordt groots gevierd', kondigde Abrahams aan. Hij merkte op, dat de NDP ontstaan is uit de 25 Februari en de Stanvaste Beweging. De partij is in juli 1987 opgericht en is volgens de politicus de enige nationale partij in het land. Vanaf 1980 is er gewerkt aan de bromtji dyari. Abrahams gaf aan dat de partij landelijk tot in de dorpen is georganiseerd. 'Door de ontwikkeling die gebracht is tijdens de regeringen-Bouterse kunnen mensen in het hele land worden gebeld. Zij kunnen overal nieuws volgen en deelgenoot zijn van wat er zich in de wereld afspeelt.'

Abrahams voerde aan, dat ontwikkeling is gebracht zonder ontwikkelingshulp. Daarvoor moest er geleend worden. Het land is in staat de leningen terug te betalen, benadrukte Abrahams. Hij zei ook, dat Suriname voldoende natuurlijke hulpbronnen heeft en nu met de grote olievondst verwacht hij dat het land van de 17e plek als rijkste land ter wereld zelfs in de top 10 kan belanden. Na de moeilijke jaren is er een groei van 2% voorspeld.

De NDP'er beweerde, dat Surinamers het land niet hebben verlaten, omdat er hier geen eten is, zoals dat het geval is met zoveel landen uit de regio. Venezolanen, Cubanen, HaĆÆtianen, Guyanezen en Chinezen komen integendeel naar Suriname.

'Wij gaan op 24 februari tonen dat Suriname paars is. Wij gaan bewijzen wat organisatie is en waar het volk achter staat', deelde Abrahams mee. Het zijn volgens hem de NDP-regeringen die ontwikkeling hebben gebracht.

De verworvenheden van de twee regeerperioden worden op papier gezet. Volgens Abrahams zijn er in deze regeerperiode al meer dan 500 verworvenheden. Hij merkte op, dat de filosofie van de partij is dat met iedereen die zetels haalt samengewerkt wordt, omdat Surinamers op hen gestemd hebben. Niemand wordt bij voorbaat uitgesloten.

Hij voorspelt dat de NDP de verkiezingen groots zal winnen en opnieuw de regeermacht verwerft. 'Wie in de regering wil zijn, zal met de NDP moeten samenwerken', stelt Abrahams.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten