donderdag 12 december 2019

Aanvraag Schengenvisum 20 euro duurder per februari 2020

'Kosten voor verwerken van visumaanvragen zijn gestegen'


Het tarief voor het aanvragen van een Schengenvisum gaat per 1 februari 2020 wereldwijd omhoog van 60 naar 80 euro. De tarieven zijn herzien, omdat de kosten voor het verwerken van visumaanvragen zijn gestegen, aldus de Nederlandse ambassade in een persbericht. Het nieuwe bedrag zou voor de 26 Schengen-lidstaten ongeveer kostendekkend moeten zijn. 

De 26 landen van het Schengengebied, waaronder Nederland, hebben gezamenlijk besloten om met ingang van 1 februari 2020 hun visumcode aan te passen. Dit heeft wereldwijd een aantal gevolgen voor mensen die een Schengenvisum aanvragen, ook in Suriname.

Als gevolg van dit nieuwe beleid kunnen reizigers vanaf 1 februari 2020 maximaal zes maanden voor hun geplande reis een visumaanvraag indienen. Voorheen was deze termijn drie maanden. Het is de verwachting dat deze aanpassing leidt tot een betere spreiding van aanvragen, waardoor de wachttijden voor het maken van een afspraak in de piekperiode kunnen worden teruggedrongen.

Personen die ver voor de geplande reis een visumaanvraag indienen, moeten erop letten dat zij een visum met langere geldigheidsduur aanvragen.

De ambassade vraagt reizigers om rekening mee te houden dat naast 80 euro voor de aanvraag van het visum, het visumaanvraagkantoor VFS Global ook 28 euro aan servicekosten in rekening brengt.

Een Schengenvisum geeft de mogelijkheid om te reizen naar alle 26 landen van het Schengengebied: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

https://www.nederlandenu.nl/laatste-nieuws/nieuws/2019/11/05/aanpassingen-in-de-regels-voor-schengenvisumaanvragen
  • Vanaf 1 februari 2020 kunt u al 6 maanden van tevoren uw aanvraag voor een Schengenvisum indienen (dit was 3 maanden). Voor zeevarenden wordt dat 9 maanden van tevoren;
  • Vanaf 1 februari 2020 heeft u geen luchthaventransitvisum nodig als u een geldig visum of een geldige verblijfsvergunning heeft voor Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius of Saba;
  • Vanaf 1 februari 2020 gelden hogere tarieven. De visumleges wordt verhoogd van 60 naar 80 euro; voor kinderen tussen 6-12 jaar van 35 naar 40 euro. De visumleges voor het Caribisch visum wordt verhoogd van 35 naar 80 euro. Het Caribisch visum voor kinderen (tot 6 jaar) blijft gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten