dinsdag 30 juli 2019

Zeker 19 inzittenden minibus gedood in noordelijke provincie Canta in Peru

(Bron foto's: Peru21)
Bus rijdt van heuvel langs een snelweg die leidt naar de hoofdstad Lima


Zo'n 19 mensen zijn gedood toen hun minibus zondagavond rond half negen van een heuvel reed in de noord-centrale provincie Canta in Peru, zeiden politiebronnen maandag 29 juli 2019. Jorge Castillo, het hoofd van de Wegen Politie, zei dat de crash plaatsvond langs een snelweg die leidt naar de hoofdstad Lima, aan de centrale kust van het land. 

De minibus vervoerde 27 passagiers en acht werden met verwondingen naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. Onder de dodelijke slachtoffers waren 11 vrouwen en acht mannen.

De bestuurder van de minibus werd geïdentificeerd als Alejandro Rios, 25, volgens lokale media.

De overledenen waren naar verluidt familie en familieleden die het dorp Obrajillo, in Canta, bezochten voor het weekend van de Fiestas Patrias.


Vier van hen waren Angélica Gómez en haar drie kinderen Verónica, Robert en Alex Calderón Gómez. Ze hadden besloten samen te reizen in het licht van een recent gezinsverlies. Alleen Elena Mabel Calderón Gómez, 23, overleefde, de enige dochter nog van Gastón Calderón. Hij had zijn familie niet vergezeld tijdens de reis.

Dit ongeval eiste ook het leven van een paar caporele dansers. Dit zijn Julia Peña Romero en Yuri Mamani Loza, die behoorden tot de Asociación Cultural Sambos Illimani con Sentimiento y Devoción.

(Suriname Mirror/Xinhua/Peru21/Primera Eedicion Col/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten