Het lokale consortium dat aan HNO Vastgoed en Beheer 200 miljoen gulden heeft geleend, voerde gistermiddag nog overleg nu de Rijksministerraad in Nederland moet beslissen over het al dan niet vernietigen van een landsbesluit, aldus vandaag, dinsdag 30 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.
'Maar ik heb geen bericht ontvangen dat een van de partijen zich terugtrekt', zei minister Suzy Camelia- Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) gistermiddag tijdens een persconferentie waarin zij samen met minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën en minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) duidelijkheid wilde scheppen over de situatie rond Hospital Nobo Otrobanda (HNO).
Op dit moment is er volgens Gijsbertha geen alternatief als een of meer geldverstrekkers afhaken. Alles is erop gericht om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. 'De situatie is zeer urgent', zegt Gijsbertha. De bouwwerkzaamheden zijn nog niet gestopt, omdat het consortium een bedrag van 20 miljoen gulden heeft voorgeschoten. Want eind juli moesten betrokken partijen, inclusief hoofdaannemer Ballast Nedam betaald worden om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.
Als onderaannemers geen geld ontvangen valt de bouw stil ‘met de nodige ernstige financiële, economische en sociale gevolgen op het gebied van zorg’.
Gouverneur Lucille George-Wout besloot tot verrassing van het kabinet-Rhuggenaath om het betreffende concept van het landsbesluit niet te laten passeren en ter beoordeling voor te leggen aan de Rijksministerraad in Nederland. Via het besluit zouden de drie ministers en premier Eugene Rhuggenaath (PAR) als minister van Algemene Zaken, worden gemachtigd om hun handtekening te zetten onder het ‘Hoofdlijnenakkoord inzake de erfpachtuitgifte met betrekking tot de ondergrond en opstallen van HNO’.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten