zondag 28 juli 2019

Centrale Bank van Suriname schorst Ducasa Exchange NV aan Oost-Westverbinding in Commewijne twee weken

Cambio zou zich niet hebben gehouden aan de dagelijkse meldingsplicht


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft Ducasa Exchange NV, gevestigd aan de Oost-Westverbinding in Commewijne, voor twee weken geschorst. Starnieuws schrijft vandaag, zondag 28 juli 2019, vernomen te hebben, dat de cambio zich niet heeft gehouden aan de dagelijkse meldingsplicht. Ook zijn de cambio's verplicht een jaarrekening te produceren.

Ducasa Exchange is schriftelijk in gebreke gesteld door de waarnemend presidente van de CBvS, Ingeborg Geduld-Nijman.

In een bekendmaking heeft de bank meegedeeld, dat de toestemming voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor voor veertien dagen is opgeschort. Pas op 9 augustus mag deze cambio weer haar deuren openen voor het publiek.

De CBvS heeft afgelopen week de cambio's ook op de vingers getikt. Ze zijn erop gewezen, dat er ongeoorloofde wisselkoersontwikkelingen op de valutamarkt plaatsvinden. De CBvS heeft daarom minimum- en maximumkoersen vastgesteld voor het Amerikaanse dollar transactieverkeer. De wisselkantoren mogen voor de Amerikaanse dollar opkopen tussen Srd 7.90 - Srd 7.95. Voor de verkoop is de bandbreedte tussen Srd 7.95 en Srd 8.00. Zij moeten de valutatransacties met importeurs, exporteurs en staatsbedrijven overlaten aan de deviezenbanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten