maandag 17 juni 2019

Bouterse biedt excuses aan voor Wijnaldum debacle

'Het was geenszins de bedoeling en ook niet de intentie om politiek te bedrijven met de sport'


President en NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft gisteravond tijdens een partijbijeenkomst in Coronie excuses aangeboden voor de gang van zaken rond de geplande decoratie van stervoetballer Georginio Wijnaldum van Liverpool FC. De huldiging die gistermiddag in het kokosdistrict zou plaatsvinden ging op verzoek van de voetballer niet door, omdat de zaak een partijpolitiek tintje had gekregen. Dit bericht vandaag, maandag 17 juni 2019, onder andere de Ware Tijd.

Er was op sociale media een pamflet verspreid waarin de decoratie en een NDP-partijvergadering werden aangekondigd met daarop foto's van Wijnaldum. Bouterse noemde het verkeerd dat de twee zaken samen waren gevoegd. Hij had daarom alle begrip voor het standpunt van het management van Wijnaldum dat hem heeft geadviseerd af te zien van het lintje dat hij zou krijgen.

De partijvoorzitter heeft de schuld van het debacle niet geschoven in de schoenen van politieke tegenstanders, zoals partijgenoten de afgelopen dagen de samenleving hebben willen doen geloven. Bouterse beweerde geen politieke propaganda te hebben willen voeren met de populariteit van Wijnaldum. Hij zei, dat de decoratie paste in het kader van zijn beleid om jonge Surinamers of personen met Surinaamse roots die grote internationale prestaties leveren te eren. Onder deze personen bevinden zich niet alleen sporters zei Bouterse waarbij hij namen van enkele mensen noemde die de afgelopen jaren door hem zijn gedecoreerd.

'Wij proberen rolmodellen voor te houden aan onze jeugd. Dus nogmaals, als zaken verkeerd zijn gegaan, bieden we onze verontschuldigingen aan. Het was geenszins de bedoeling en het is ook niet de intentie om politiek te bedrijven met de sport', aldus Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten