maandag 17 juni 2019

EITI heft de schorsing van Suriname, door de late aanlevering van data, op

(Bron foto: Twitter)
Minister Hoefdraad geeft in Parijs uiteenzetting van de laatste economische ontwikkelingen


De Extractive Industries Transperency Initiative (EITI) heeft de schorsing van Suriname door de late aanlevering van data opgeheven. Dit heeft de vertrekkend topman van EITI, Fredrik Reinfeldt, tijdens een onderhoud met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in Parijs, meegedeeld, aldus Starnieuws vandaag, maandag 17 juni 2019.

Hoefdraad heeft een uiteenzetting gegeven van de laatste economische ontwikkelingen en benadrukt de vastberadenheid van Suriname op weg naar verdere transparantie in data samenstelling en data verschaffing volgens internationale standaarden.


De minister gaf aan, dat Suriname volledig achter EITI staat en memoreerde het harde werk dat het Multi Stakeholders Group onder leiding van directeur Dave Abeleven van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft geleverd om de data conform internationale standaarden samen te stellen en te presenteren.

EITI-topman Reinfeldt onderkent de inspanningen van Suriname en was verheugd om de minister te informeren dat de board de schorsing heeft opgeheven. Hij gaf ook aan, dat het voor veel landen een uitdaging is om aan de strakke internationale standaarden te voldoen en complimenteerde Suriname voor het kunnen bereiken van dit doel. Suriname kan rekenen op de steun van de EITI-gemeenschap op weg naar verdere verbetering van zijn data standaarden. De minister overhandigde Reinfeldt een exemplaar van het rapport en de publicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten